Nedělní Tomíčkův memoriál se nerýsuje nikterak špatně

Praha – 3. září
Ačkoliv čas na přípravu letošního Memoriálu Luboše Tomíčka vystavil pražské pořadatele náročné zkoušce, slavný závod rozhodně nebude ušitý horkou jehlou. Startovní listina již čítá třináct jmen včetně obhájce loňského prvenství. A diváci se nebudou nudit ani před závodem, protože je nečeká pouze občerstvení u stánku, ale i doprovodný program.

 

Chris Holder přijede obhájit loňské vítězství a přiveze s sebou také bratra

Chris Holder souhlasil se svým startem, navíc si víceméně vymínil i účast svého mladšího bratra Jacka. Dnes ráno potvrdil svou účast rovněž Niels Kristian Iversen. Diváci uvidí mimo jiné i Linuse Sundströma či Matice Ivačiče, vítěze nedávné Zlaté přilby SNP.

Ve startovní listině jsou i junioři včetně slovenského mistra Davida Pacalaje, jejichž účast pořadatel koncipuje jako výzvu pro jejich české vrstevníky Jana Kvěcha a Petra Chlupáče. Z Čechů mají účast jistou Ondřej Smetana a Zdeněk Holub.

Václav Milík a Eduard Krčmář jsou mimo hru kvůli svému polskému angažmá, ovšem účast Josefa France není vyloučena. Pavel Ondrašík jej ovšem musí přemluvit, aby po světovém dlouhodrážním finále v Morizes vstoupil na palubu letadla, což nebude snadný úkol. Sportovní šéf Markéty by rád zajistil i nějaké plochodrážníky z Polska.

Diváci uvidí také freestylovou show bratří Podmolových, dívčí kapelu, zřejmě budou muset oželet tradiční autogramiádu, ale mezi půl třetí a třetí mohou do depa. „Děláme to narychlo, ale ať to pěkně okořeníme,“ nechal se slyšet Pavel Ondrašík před desátou dopolední, než pádil na tiskovou konferenci do klubu Lávka.

Potvrzení závodníci nedělního 51. Memoriálu Luboše Tomíčka:

Chris Holder, AUS
Jack Holder, AUS
Linus Sundström, S
Niels Kristian Iversen, DK
Michael Härtel, D
Dominik Möser, D
David Pacalaj, SK
Marko Levišin, UA
Matic Ivačič, SLO
Ondřej Smetana, CZ
Zdeněk Holub, CZ
Petr Chlupáč, CZ
Jan Kvěch, CZ

Foto: Karel Herman