Olymp kuje plány na úterní odvetu se Železničáři

Opole – 23. března
Pražský Olymp vstoupil do sezóny propracovaným způsobem. Na rozdíl od všech ostatních extraligových soupeřů si domluvil přípravné duely. V úterý se Pražané vypravili do slezského Opole. Hlavním záměrem bylo, aby se závodníci začali po dlouhé zimě rozjíždět, zatímco výsledek byl trošičku v pozadí. Nicméně nechybělo mnoho a Olymp se z duelu s týmem, který i v polských ligách tradičně těží ze své atypické dráhy, vrátil jako vítěz. Vladimír Vopat, nový pražský kouč, hodnotil utkání veskrze kladně.

„První vykročení Olympu mohlo být úspěšnější, protože nelze být spokojen při jakékoliv porážce,“ hodnotí Vladimír Vopat. „Závod ale ukázal, že podobné konfrontace jsou žádoucí a plní svůj účel.“

Z původní sestavy vypadl Zdeněk Simota. Nová pražská akvizice doplatila na špatnou naftu natankovanou do nádrže poblíž Frankfurtu nad Mohanem při svém návratu ze zrušeného pouáku v Somersetu. V úterý ráno jeho dodávka nešla nastartovat.

„Na začátku sezony bylo vidět, kdo už jel závod a kdo se s motorkou teprve seznamuje,“ říká pražský kouč. „Za týden už to bude zase o něčem jiném. Bodové zisky jezdců kopírují právě tuhle skutečnost. V každém případě jsme se posunuli v otázce sestavy týmu pro extraligu, v odvetě v úterý. na Markétě trochu sestavu promícháme. Sparing se jel podle polského modelu, ale to nebylo rozhodující.

Konečné skóre bylo 49:41 ve prospěch domácích. „Největší spokojenost panovala s Matesem Kůsem a Tomkem Rempalou,“ bilancuje Vladimír Vopat. „Luboši Tomíčkovi nevyšla předposlední jízda a jednou ho poškorpila motorka. Pavel Ondrašík, Riky Wolff a Martin Gavenda střídali výkony dobré a horší. Dost mohl závod přinést i Jakubovi Fenclovi s Jirkou Brummerem, zejména pokud sledovali v depu při přípravě Tomka Rempalu, který byl ustájen vedle nich. I oni se svezli, nejeli jsme na výlet. Domácí sice postrádali svoji největší oporu, ale Švédové Kling a Ago si myslím, je plně nahradili. Jak je v Polsku typické, z osmičky domácích byli vlastně domácí jen dva. Seznámili jsme se i s taktickými prvky, dráha na trénink byla podstatně odlišná od té na závod. Alespoň co do množství vody na ní… Ale to všechno jsou věci, které k tomu patří.

V úterý se od šestnácti hodin koná odvetné klání na pražské Markétě. „Doufáme, že výsledek by mohl přilákat diváky na odvetu, chceme Kolejarzi vrátit porážku a to více jak o osm bodů,“ je přesvědčený Vladimír Vopat.

Foto: Milan Špinka