Česká svodka 2010 – 2

UK, Polsko
V Británii se pozvolna rozjíždí sezona testovacími sparingy, na kterých nechybí ani česká účast.
Na středu 17.března si pozvali jezdci Birminghamu borce týmu Stoke k prvnímu z dvojutkání o M6 Trophy, domácí vyhráli 54:36, za celek Stoke nastoupil Hynek Štichauer a vyjel si čtyři body.
Ve čtvrtek se představil v domácím dresu celku Redcar Tomáš Suchánek ve sparingu s Workingtonem, hosté zvítězili 40:49 a Tomáš nebodoval ve svých třech startech.

Další čtvrteční přátelák se odjel ve Sheffildu kde domáci přivítali jezdce Belle Vue, i v tomto utkání byli hosté lepší a vyhráli 43:47, u domácích získal Josef Franc sedm bodů a bonus.

První soutěžní klání proběhlo v pátek ve Scuthorpe, které hostilo Sheffield v soutěži Premier Trophy, závod skončil po dvanácti jízdách výhrou domácích 43:33, za hosty vyjel Josef Franc jeden bod.

V pátek se v Edinburghu konal závod jednotlivců Scottich Open, který se stal kořistí Jamese Wrighta z Velké Británie, mítinku se zúčastnil Michal Makovský a skončil jedenáctý ze ziskem pěti bodů.

V sobotu 20. března se odjel další sparing ve Workingtonu, kde závítal tým Redcar v sestavě s Tomášem Suchánkem, domácí zvítězili 49:44, Tomáš vyjel jeden bod.

Tým Berwicku si na sobotní závod o trofej Tyne-Tweed Trophy pozval celek Newcastle a prohrál 43:47, za domácí dobře zajel Adrian Rymel, který získal deset bodů a bonus, Michal Makovský přidal čtyři body.

Do Glasgowa přijeli na nedělní sparing jezdci Coventry a odvezli si těsnou prohru 45:48, za hosty se dařilo Filipu Šiterovi, který získal šest bodů a tři bonusy.

V odvetě M6 Trophy se v neděli ve Stoke představili jezdci Birmimghamu a vyhráli i druhé střetnutí, tentokrát 42:51 a získali trofej, za domácí Hynek Štichauer inkasoval osm bodů.

Také v Polsku se konal první letošní přátelák, i když počasí u našich severních sousedů zatím ploché dráze není zrovna nakloněno. Zatím tým Leszna jako jediný naostro otestoval svoje kvality a k tomu si pozval celek Gdaňsku, za hosty se představil Matěj Kůs, který byl do Gdaňska zapůjčen na hostování z Toruně. Domácí deklasovali soupeře vysoko 62:27, Matěj získal pět bodů a bonus.