Slovenskou Žarnovicu čeká víkend české ligy

Žarnovica – 11. července
Víkend s dvojicí závodů českého šampionátu není ve slovenské Žarnovici žádnou novinkou. Ostatně ani kombinace první ligy a extraligy. To však neznamená, že by nás během nejbližších volných dnů čekala fádní podívaná. První liga již má s největší pravděpodobností jistého vězte, jenže extraliga se dostává do stadia, kdy o titul jde až v první řadě.

 


Tipujte:

Kdo se stane vítězem sobotní první ligy v Žarnovici:

View Results

Loading ... Loading ...

Pražané jedou pro titul ve třech

Michal Danko letos již několikrát přesvědčil, že roste v kvalitního závodníka

Po třech triumfech na Markétě, v Kopřivnici a svitavské Cihelně nemůže mít první liga jiného leadera než závodníky pražské Markéty. Borcům z české metropole vlastně stačí samotná účast, jelikož není pravděpodobné, že by v sobotu skončili poslední a Kopřivnice vyhrála o čtyřiadvacet bodů.

Na vyvrcholení první ligy bude chybě Petr Chlupáč, protože jej Rawicz povolal do své sestavy pro výjezd do Krakova. Celek proto přijede ve třech s Ondřejem Smetanou, Janem Kvěchem a Filipem Hájkem.

Personální trable řešili domácí, protože tandemu prvoligových koučů Mariánu Šebianovi a Luboši Šmondrkovi zbyli pouze Jakub Valkovič a Michal Danko. Oba včera pilně trénovali, přičemž za sparingpartnera kromě Jána Mesiárika neměli nikoho menšího než Pavla Tonhauzera. Velká postava slovenských plochodrážních dějin oba juniory proháněla především na startech.

Motocykly Jakuba Valkoviče budou potřebovat o poznání více koníků navíc, než je síla jeho otce Štefana

O hostování projevil zájem Zdeněk Simota, nicméně by nebylo moudré nechat svého extraligového soka trénovat na ovále v předvečer klíčového mítinku. A tak se nakonec se slovenskou vestou představí Zdeněk Holub, který však shodou okolností v neděli přejde do tábora soupeřů. Jeho jmenovce Simotu pak čeká slovinská liga v Lendavě.

Lubomír Vozár přiveze čtveřici Patrik Mikel, Martin Gavenda, Jaroslav Petrák a Daniel Šilhán, zatímco kopřivnický Tomáš Wanke se bude opírat o trojici Michal Škurla, Jan Macek a Roman Marek. Účast Martina Málka nebyla možná kvůli jeho startu na pouťáku na trávě v Aduardu.

Předpokládané sestavy sobotní první ligy:

SC Žarnovica: Jakub Valkovič, Michal Danko, Zdeněk Holub (Praha)
ZP Pardubice: Patrik Mikel, Martin Gavenda, Jaroslav Petrák, Daniel Šilhán
Markéta Praha: Ondřej Smetana, Jan Kvěch, Filip Hájek
Walbo Railway Kopřivnice: Michal Škurla (Praha), Jan Macek, Roman Marek

 


Tipujte:

Kdo vyhraje nedělní žarnovickou extraligu?

View Results

Loading ... Loading ...

Škatulata, škatulata, hejbejte se

Komu bude tleskat Martin Vaculík tentokrát, ukáže nedělní odpoledne

Pro nedělní šesté kolo extraligy odkryli domácí, do názvu jejich INTERTEAMu se před vlastním publikem dostává i Žarnovica, velice brzy. Pochlubili se Martinem Vaculíkem a Andersem Thomsenem, což se v květnu ukázalo jako klíčový moment pro triumf. Jejich start zůstává v platnosti, jenže dnes po obědě si Tomáš Topinka do sestavy své Markéty stáhnul Zdeňka Holuba.

Právě on měl v plánech Jána Daniely být klíčovým mužem, jenž by podpořil obě esa v útoku na vítězství, které by nadnárodní tým dostalo na samotný práh mistrovského titulu. Jsou tu ale Filip Hájek, jenž na přeboru ve Svitavách dal najevo, že krize po pádu při Vildeho memoriálu může být zažehnána. A pochopitelně Jakub Valkovič, jenž má na svém ovále oprávněné ambice vytrhnout svému koučovi trn z bolavé paty. V jednání je i hostování Jana Macka, což by INTERTEAMu umožnilo jet strategii se silným náhradníkem.

Zdeněk Holub kráčí ve vestě INTERTEAMu, nicméně v neděli nastoupí za Prahu

Proč Pražané sáhli po Zdeňku Holubovi, je nasnadě. Josef Franc, který se po finále v Mühldorfu cítí v pořádném dlouhodrážním laufu, vyrazil na pouťák do Marmande, jenž se jezdí tradičně v předvečer pádu Bastily. V té době byl ve hře jistý polský závodník, o jehož jménu však lze jen spekulovat, z jehož nedělního startu v Žarnovici ovšem sešlo.

A protože Pavel Ondrašík, jenž v neděli zaskočí za Tomáše Topinku, bude mít k dispozici Petra Chlupáče, Zdeněk Holub doplní osvědčený pražský kvartet. Zatím zůstává otázkou, jestli bude náhradníkem on nebo Ondřej Smetana či Michal Škurla. Zatím se neví ani, zda se povinným juniorem stane Jan Kvěch či Petr Chlupáč.

Eduard Krčmář je eso v rukávu Milana Macha

S Jakubem Valkovičem staženým do INTERTEAMu a Martinem Málkem v Nizozemí, může jet Milan Mach vlastně jen se čtyřmi muži v sestavě. Jsou stejní jako ve Slaném čili Eduard Krčmář, Jakub Jamrog, Zdeněk Simota a Milan Dobiáš na postu povinného juniora.

Lubomír Vozár již minulý týden ohlašoval výraznou změnu v sestavě, což by nasvědčovalo povolání Patryka Dudka. Navíc když kuloáry rezonovaly o závodníkovi z cyklu Speedway Grand Prix. V sobotu v Hallstaviku se však v boxu Martina Vaculíka o své cestě do Žarnovice zmiňoval Matej Žagar. Ale opusťme raději tenký led spekulací a držme se prozatím známých skutečností.

Duely Václava Milíka (žlutá) s Martinem Vaculíkem (modrá) budou jistě peprným kořením nedělního odpoledne v Žarnovici

Vestu Pardubice oblékne Václav Milík, jenž se bude přesunovat z ouvertury evropského šampionátu v Güstrowě. Přítomnost Daniela Šilhána svědčí, že na východě Čech jsou připraveni i na alternativu, že by něco neklapl. Náhradníkem bude buď on, čemuž by dosavadní praxe nahrávala, nebo onen tajemný cizinec. Při absenci Hynka Štichauera si další místa v sestavě rozeberou Patrik Mikel, Martin Gavenda a Jaroslav Petrák.

Předpokládané sestavy nedělní extraligy:

SC INTERTEAM Žarnovica: Martin Vaculík, Anders Thomsen (DK), Jakub Valkovič, Filip Hájek, Jan Macek (Kopřivnice)?
Markéta Praha: Ondřej Smetana, Michal Škurla, Zdeněk Holub (INTERTEAM), Petr Chlupáč, Jan Kvěch
3ton Slaný: Eduard Krčmář, Jakub Jamrog (PL), Zdeněk SImota, Milan Dobiáš
ZP Pardubice: Václav Milík, Patrik Mikel, Martin Gavenda, Jaroslav Petrák, kuloární drby mluví o Mateji Žagarovi (SLO)

Foto: Karel Herman a Pavel Fišer

1 komentář u „Slovenskou Žarnovicu čeká víkend české ligy“

  1. Pěkný hajzlíci.ty žarnovický,na jednu stranu se bojej simotaka a na druhou by chtěli macika aby mohli spekulovat s vaculikem,cizi ldi do nich cpou prachy a nemůžou nechat simotaka svezt.

Komentáře nejsou povoleny.