Marodka trápí žarnovické manažery

Žarnovica – 4. července
O příštím víkendu se žarnovičtí fanoušci mohou těšit na závodní víkend plný české ligy. V sobotu zde vyvrcholí první liga, aby hned na druhý den pokračovala svým sedmým kolem extraliga. Stále hlasitěji se hovoří o startu nejen Martina Vaculíka, ale i Anderse Thomsena. Jenže problém je domácí marodka. A protože si v Daugavpilsu polámal ruku i Daniel Klíma, do Slaného již letěla zpráva, že Milan Mach nebude moct znovu využívat hostování Jakuba Valkoviče.

 

Michal Tomka půjde na další lékařskou kontrolu koncem měsíce

INTERTEAM je na čele extraligové tabulky a domácí závod by mohl být dalším odrazovým můstkem pro závěrečnou fázi jeho útoku na titul na podzim. Ten je ostatně i obrovskou motivací pro Martina Vaculíka.

Příští neděli se sestava INTERTEAMu jeví jako hotová věc. Martina Vaculíka a Anderse Thomsena, jenž svůj start přislíbil již při červnové kvalifikaci o Speedway Grand Prix 2020, doplní na postu juniora Jakub Valkovič a Zdeněk Holub a Filipem Hájek.

Nicméně mnohem problematičtější je žarnovická sestava pro sobotní první ligu. Patrik Búri si po loňských těžkých zraněních letos střihnul jen jedny saské šroubky, aby poznal, že jeho rehabilitace si žádá ještě rok závodní pauzy.

Michal Tomka si polámal ruku při druhé letošní extralize v Kopřivnici a další kontrolu u lékařů má na programu až do konce měsíce. Pak přišla smůla Davida Pacalaje, jenž si minulý měsíc v Güstrowě potrhal vazy v kotníku. Neštěstí zkrátka a dobře nechodí po horách, ale po lidech. A do třetice se do stavu nemocných dostal Ján Mihálik.

Michal Danko (vpravo) v první lize nastoupí, avšak Ján Mihálik (vlevo) je zraněný

Ten v sobotu večer při evropském šampionátu dvojic v Terenzanu vymetl díru. Přeletěl přes řidítka, přičemž se mu pravá noha zachytila pod motorem.  S opuchlým kotníkem chlazeným ledem a s bolestmi tlumenými medikamenty mítink dokončil, avšak v nemocnici v Žiaru nad Hronom později přišli na frakturu jedné z kůstek.

Marián Šebian a Luboš Šmondrk, kteří mají ve Speedway Clubu na starosti první českou ligu, budou mít příští sobotu k dispozici pouze Jakuba Valkoviče a Michala Danka. Protože reglementy ukládají povinnost minimálně tříčlenné sestavy, budou muset sehnat minimálně jednoho českého závodníka na hostování.

Foto: Pavel Fišer