Češi a Slováci v akci 308

Minulý týden byl zase na našich oválech pořádně natřískaný. Pardubickou extraligu sice spláchnul déšť, nicméně i tak nás čekaly závody v Praze, ve Slaném, v Chabařovicích a v Žarnovici. Jako každé pondělí se však zaměřme na uplynulých sedm dnů z úhlu pohledu českých borců startujících v zahraničí.

 

Václav Milík se dohodl na angažmá s Dackarnou Malilla, v jejíž vestě se objevil hned v úterý. Při druhém kole švédské Elitserien přispěl deseti body s jedním bonusem (3 3 1 2 1) k domácí výhře nad Motalou 51:39.

Zdeněk Holub stojí na pódiu v Lipsku

Pardubický kapitán se v pátek vrátil do sestavy extraligové Wroclawi. V pátek s ní prohrál na výjezdu do Gorzowa 48:42. Inkasoval přitom šest bodů (0 3 3 0 X). Včera na svém domácím stadiónu Wroclaw porazila Toruň 54:36. Václav Milík tentokrát skóroval čtyřmi body s jedním bonusem (0 1 1 2).

Před cestou na extraligu v Žarnovici skončil Zdeněk Holub (2 3 3 3 3) druhý v mezinárodním závodě v Lipsku. Diváků nepřišlo mnoho, protože termín nebyl načasován zrovna optimálně, když Lipsko v posledním kole fotbalové bundesligy hrálo o přední příčky. Lepší než Pražan byl pouze Martin Smolinski (15), který jej porazil v rozjížďce s číslem dvě, na pódium se vešel ještě Stanislav Mělničuk (12).

Včera se v Plattlingu jel dlouhodrážní pouťák. Skončil triumfem Martina Smolinskeho. Spolu s ním se na pódium postavili Stephan Katt a Jörg Tebbe. Martin Málek (2 1 1 4) vypadl z jízdy o účast o finále A, ale vyhrál finále B. Celkově tedy skončil sedmý.

Foto: Zdeněk Holub starší