Plochodrážní jaro patří Praze

Praha – 5. března
Na první plochodrážní mítinky letošní sezóny letos vyrazíme do Prahy. Ještě tento měsíc nás čeká ouvertura pohárového seriálu stopětadvacítek na malé Markétě. O dva dny později na sousední velké dráze odstartuje česká první liga. První dubnovou sobotu budou v permanenci oba ovály a při Velké ceně UNITOP se rozhodne o náhradníkovi pražské velké ceny. Zato osud Memoriálu Luboše Tomíčka stále leží ve hvězdách.

 

„Velká cena UNITOP bude ve stejném duchu jako Prague Open, zůstává, že vítěz bude mít minimálně startovní číslo sedmnáct při SGP v Praze,“ říká Pavel Ondrašík, sportovní ředitel pražské Markéty, a vysvětluje, co za změnou názvu stojí. „Zkoušíme na závod sehnat nějaké finance a toto je takový pokus.“

Zatímco Velká cena UNITOP se koná v sobotu 6. dubna, jednapadesátý Memoriál Luboše Tomíčka zatím v kalendáři žádný termín nemá. Vše způsobila rekonstrukce stadiónu na pražské šestce, která se z loňska přesunula na letošní rok.

Na výroční členské schůzi AK Markéta Praha zazněla informace, že klub plánuje Tomíčkův memoriál pořádat v pondělí po Zlaté přilbě města Pardubice. Nicméně v současné době nelze pondělí 7. října vzhledem k harmonogramu stavebních prací stoprocentně potvrdit. Ve hře jsou tím pádem i další alternativy, jež prozatím nebyly komentovány.

První závody letošní sezóny bude hostit pražská Markéta

Foto: Mirek Horáček