Asociace MACEC jednala o víkendu v Praze

Pardubice – 27. února
Motocyklová asociace zemí střední Evropy je českým i slovenským plochodrážním fanouškům známá spíše pod zkratkou MACEC, který se objevuje v názvu mítinků konaných svého času v Žarnovici a v nedávné době v Pardubicích. Její vznik roku 2003 iniciovaly federace Polska, Slovenska a Ukrajiny. Postupně se přidaly Bělorusko, Rumunsko, Moldavsko a Litva. Loni se připojil taktéž Autoklub, jenž o víkendu ve své budově v pražské Opletalově ulici hostil valné shromáždění. Z něho vyšel Petr Moravec jako jeden z viceprezidentů na čtyřleté funkční období.

 

Oficiální komuniké vyplývá, že se delegáti shodli na prohlubování vzájemné spolupráce, jehož cílem je rozvoj motocyklového sportu, ale i podpora cestovního ruchu, vzájemných kontaktů a společných pozic v rámci dalších mezinárodních organizací. A že valné shromáždění MACEC schválilo zprávu za uplynulé období a plán na rok 2019, včetně seriálů závodů. Delegáti také volili nové vedení, jedním z viceprezidentů MACEC se stal Petr Moravec, jinak viceprezident Autoklubu ČR pro motocyklový sport a v neposlední řadě předseda plochodrážní sportovní komise.

 

Odložíme-li klišé tiskové zprávy stranou, musíme přece jen připustit, že členské země asociace MACEC nestojí na špici motocyklového sportu, a že podniky pod jejich jurisdikcí nejsou v Čechách příliš známé. „Do kalendáře MACEC byly už v předešlých letech zařazeny naše plochodrážní závody,“ reaguje Petr Moravec. „V letošním roce už budeme závodit ve všech kategoriích. Tyto závody s rovnocennými zahraničními soupeři budou pro mnoho mladých jezdců dobrou zkušeností na cestě do závodů mistrovství světa a Evropy.“

 

Z jednání MACEC o víkendu v Praze

Foto: tiskový servis FIM Europe