Březolupům zbývá krůček

Praha – 8. září
Jedno třetí místo, jedno druhé a především pět triumfů lemují březolupskou cestu letošním šampionátem tříčlenných družstev. Řečí matematiky jednou tři plus jednou čtyři a pětkrát pět rovná se dvaatřicet. Přesně tolik bodů má moravský tým na čele průběžné tabulky. Dnes v Praze v osmém kole z deseti mu k titulu stačí jediné. Skončit před Libercem. Pak může začít bouchat šampaňské, jelikož v posledních dvou kolech stačí Moravanům prakticky projít pouze technickou přejímkou. Zatímco šampionát tříčlenných družstev nemusí večer ještě znát svého vítěze, mistrovství republiky stopětadvacítek na malé dráze korunuje ve svém posledním dějství šampióna. Jaroslav Hladký vede jen o tři body. Co se totiž nepodařilo Danielu Hádkovi v normálním šampionátu, může se povést Jiřímu Brummerovi. A to tím spíše, dokázal-li na miniovále za první zatáčkou pražské Markéty krále letošních stopětadvacítek sesadit z prvního místa už několikrát.

Březolupy však musí letos už poněkolikáté improvizovat se sestavou. Na marodce totiž jsou Martin Málek, Richard Frištenský a od soboty také Michael Hádek. Martin Málek byl sice připraven startovat už minulou středu za Slaný v pardubické extralize, nicméně Milan Mach jej nechal ještě odpočívat. Podobné důvody a březolupské výsadní postavení v tabulce tříčlenných družstev stojí dozajista i za stejným rozhodnutím Miloše Plzáka.

Březolupský kouč proto k Martinu Gavendovi sehnal dva hosty, s jejichž startem deklarovali souhlas zbývající čtyři účastníci. Z Liberce si vypůjčil Ronnyho Weise, z Pardubic Reného Vidnera. Právě Pardubice budou zřejmě velkými favority dnešního klání. Tomáš Suchánek a Jaroslav Petrák jsou osvědčenou dvojkou stejně jako Václav Milík. Lubomír Vozár však na post náhradníka staví Hynka Štichauera. Ten už po svém červencovém pádu trénoval a dnes jej čeká ostrý návrat.

Pražané nahlásili juniorskou sestavu Pavel Pučko, Jakub Fencl a Jaroslav Hladký. Volné místo náhradníka dává tušit, že se možná dočkáme repete nasazení Matěje Kůse jako při propršeném závodě na konci června. Liberec vysílá do boje Jana Holuba, Pavla Ondrašíka a Vladimíra Višvádera. Standardní je i slánské družstvo, kde vedle Michala Dudka a Romana Čejka pojede i Polák Krzysztof Nowacki.

Jak dnes nastoupí:

Praha 1 Pavel Pučko, 2 Jakub Fencl, 11 Jaroslav Hladký
Březolupy 3 Martin Gavenda, 4 Ronny Weis (D), 12 René Vidner
Pardubice 5 Tomáš Suchánek, 6 Jaroslav Petrák, 13 Václav Milík, 18 Hynek Štichauer
Liberec 7 Jan Holub, 8 Pavel Ondrašík, 14 Vladimír Višváder
Slaný 9 Michal Dudek, 10 Roman Čejka, 15 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR)

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Březolupy 239 32
2. Liberec 180 22
3. Pardubice 155 21
4. Praha 146 18
5. Slaný 119 12

Foto: Antonín Škach