Česká svodka 30

UK, Dánsko, Německo, Rakousko, Polsko
Ve Velké Británii se minulý týden uskutečnilo jen několik závodů s účastí českých jezdců. Středeční utkání Elite League mezi Ipswichem a Belle Vue skončilo výhrou domácího týmu 56:37, za hosty se nedařilo Luboši Tomíčkovi, nebodoval ve svých třech jízdách. V pátek 4. září ve stejné soutěži celek Lakeside hostil družstvo Eastbourne. I v tomto duelu odešli vítězně domácí po výsledku 55:37, u hostů získal Lukáš Dryml dva body.

V Premier League si tým Scuthorpe pozval celek Berwicku a uhájil svoji dráhu po výhře 51:42, za soupeře opět dobře bodovali Josef Franc a Michal Makovský, Josef udělal dvanáct bodů a Michal devět bodů s bonusem.

Jezdci Berwicku hned na druhý den doma přivítali mužstvo King‘s Lynn, domácí po boji prohráli 46:49 a čeští jezdci byli opět vidět, za Berwick získal Michal Makovský jedenáct bodů a bonus a Josef Franc dokonce patnáct bodů, za hosty vyjel Tomáš Topinka osm bodů.

Dánská liga ve středu měla na programu mezi jinými taky duel Brovstu s týmem Holstebro, za domácí startoval Zdeněk Simota a získal tři body a 2 bonusy, utkání skončilo 48:38 pro pořadatelský tým.

V německém Teterowě se konal v pátek volný mezinárodní mítink Schildburgerpokal, jezdilo se ve skupinách a postupovalo se dál podobně jako při naší Zlaté přilbě. Turnaj vyhrál Sebastian Ulamek z Polska, náš Aleš Dryml postoupil ze skupiny jako druhý do semifinále, ale páté místo v semifinálové skupině znamenalo konečnou v závodě.

Rakouský Natschbach v sobotu hostil účastníky tradičního Memoriálu Josefa Kampera, závod se stal kořistí domácího borce Manuela Hauzingera, hezké třetí místo si vybojoval Tomáš Suchánek, v základní části získal deset bodů a pak vyhrál semifinále a jak napovídá výsledek ve finále byl třetí.

V Polsku naplno běží play off ve všech ligách, i když každé je v jiném stádiu.

Wroclaw a Gdaňsk si rozdali první utkání o sestup z extraligy, domácí zvítězili 51:39 a hostům nepomohlo ani hezkých dvanáct bodů Martina Vaculíka.

V první lize se jeli odvety semifinále, Tarnow porazil podle očekávání Gniezno 57:35 a stal se prvním finalistou, u hostů získal Filip Šitera čtyři body.

Druhým účastníkem finále jsou jezdci lotyšského týmu Daugavpils, kteří sice podlehli v Rzeszowě 60:31, ale vyšší domácí výhra jim stačila. Za domácí tým vyjel Lukáš Dryml sedm bodů a bonus.

Druhá liga měla taky na pořadu odvety semifinále, hlavní favorit postupu do první ligy celek Lodže rozdrtil hosty z Krosna 64:26 a hladce postoupil do finále, za domácí udělal Zdeněk Simota devět bodů ze tří jízd.

Druhým finalistou je tým Miskolce, který doma porazil jezdce Lublinu 55:37, za maďarský celek získal Adrian Rymel deset a Martin Gavenda dva body, u hostů Luboš Tomíček osm bodů.