Ani poslední kámen ledařské reprezentace již není na svém místě

Baltské moře – 7. ledna 16:00
Ještě před víkendem byl Lukáš Hutla jediným kamenem, který zbyl na svém místě v původní reprezentaci pro kvalifikaci mistrovství světa na ledové ploché dráze. Po srážce s Ove Ledströmem ve včerejším druhém kole švédské ledařské ligy toto neplatí. Přeloučský ledař se totiž právě nyní plaví Baltským mořem domů, kde jej čeká operace. Ve finském Kauhajoki jej zastoupí Martin Běhal, který momentálně již sedí na pravé sedačce dodávky Jana Peciny, jenž kroutí volantem již kdesi severně od Wroclawi.

 

Lukáš Hutla doufá v návrat ještě během letošní sezóny

Vykloubené rameno Lukáše Hutly dali švédští chirurgové na své místo na několikátý pokus již včera. Nicméně kloubu ve správném pohybu brání uváznutý kousek kosti. Porada českého ledaře s otcem Radkem přinesla jednoznačný verdikt. A sice bezprostřední návrat domů.

Ještě v noci Radek Hutla dovedl jejich dodávku do přístavu v Trelleborgu. Po krátkém spánku se oba nalodili na trajekt. Lukáš Hutla se ihned po návratu domů v pardubické nemocnici podrobí operačnímu zákroku v naději, že stihne jak mistrovství světa družstev, tak mistrovství Evropy.

Foto: Karel Herman