Češi a Slováci v akci 293

Rok 2019 se teprve rozkoukává jako právě narozené miminko, ale čeští plohcodrážníci již závodí. Pochopitelně pod koly svých motocyklů mají led. Zdeněk Holub se v sobotu neobjevil ani ve druhém díle šroubkařské série Ronnyho Weise. Zato Lukáš Hutla debutoval ve švédské lize. Zatímco sobotní mítink v Örnsköldsviku vzbudil oprávněné naděje na postup přeloučského ledaře do finále mistrovství světa, neděle v Bollnäsu je poněkud ochladila.

 

Euforie a pád ve Švédsku

Lukáš Hutla je v nemocničním ošetřování

Ouvertura švédské Isracingserien v Örnsköldsviku přinesla triumf Rudnbaně. Před zraky zhruba tří set diváků profitovala z výkonů otce a syna Svenssonových a Martina Haarahiltunena, kteří neztratili jediný bod.

Boj o druhou příčku byl však nesmiřitelný až do konce. Nakonec se jí zmocnilo Gävle o bod před ostatními týmy. Jejich patovou situaci vyřešil Franz Zorn z Rospiggarny, když v rozjezdu porazil Jaspera Iwemu z Bockarny.

Druhá příčka SMK Gävle byla díky skvělé práci Lukáše Hutly, který získal osm bodů (2 2 2 2). V rozjížďkách s čísly jedna, sedm, třináct a dvacet postupně prohrál jen s Jasperem Iwemou, Martinem Haarahiltunenem a oběma Svenssonovými. Při posledním výjezdu na ovál, kde se v sobotu pojede světová kvalifikace, však za sebou nechal Franze Zorna.

Nedělní mítink v Bollnäsu však pro Lukáše Hutlu skončil již pádem v první jízdě, po němž český závodník skončil v nemocnici. „Jenom vyhozené a brutálně naražené rameno a pár stehů na prdeli,“ hlásil domů prostřednictvím facebooku. „První pokus ó nahození nebyl úspěšný, tak mě musí namíchat nějaký lektvar, abych to tolik necítil. Jinak jsem v pohodě.“

 

Podruhé bez Čechů

V sobotu se Drift-On-Ice prvně představil v Bavorsku. Před vyprodanou halou v Pfaffenhofenu si Richard Geyer hladkým triumfem spravil chuť za Freital. Spolu s ním na pódiu stáli nováček v letošním seriálu Tero Aarnio a Ronny Weis.

 

TOT MF FIN
1. Richard Geyer, D 2 2 2 2 8 1.
2. Tero Aarnio, FIN 2 2 2 2 8 2.
3. Ronny Weis, D 2 2 1 2 7 3.
4. Wojciech Lisiecki, PL E 1 2 X 3 1. 4.
5. Sergej Malyšev, D 1 0 1 1 3 2.
6. Martin Smolinski, D 1 1 0 1 3 3.
7. Jacob Bukhave, DK 1 0 1 1 3 4.
8. Buddy Prijs, NL 0 1 0 0 1
9. Jim Terchila, USA 0 0 0 0 0
res Romuald Lisiecki, PL DNR

Foto: laskavostí Lukáše Hutly