Martin Vaculík podepsal kontrakt s Prahou

Praha – 25. srpna
Netradiční obrázek se naskytl ve mšenských boxech při skončení středečního extraligového finále. Petr Ondrašík předal Martinu Vaculíkovi podepsaný kontrakt. Šéf pražského klubu ovšem nevrazil dýku do zad slánskému týmu a jeho eso mu nevyfoukl. Vysvětlil, že závodník Slovákova formátu nemůže chybět při Tomíčkově memoriálu, jehož jednačtyřicátý ročník a nová epocha startuje už příští sobotu. Na dnešní tiskové konferenci zazněly další zajímavé informace týkající se nejen startovní listiny.

Účast v Tomíčkově memoriálu už potvrdilo třináct závodníků. Petr Ondrašík prozradil novinářům, že dnes se do třetice podařilo potvrdit Nicki Pedersena. Společně s Gregem Hancockem a Grzegorzem Walaskem tak pražský podnik bude mít tři hvězdy z cyklu Grand Prix.

Klub jedná i s bratry Drymlovými a také s Renatem Gafurovem, kteří zaznamenali skvělý výsledek v nedělním finále evropského šampionátu jednotlivců. Do 30. srpna by měli potvrdit svou účast také další hvězdy s ohledem na baráže polské ligy. Dokonce padla jména Emila Sajfutdinova a Jasona Crumpa.

Program na pražské Markétě bude rozdělen do tří samostatných úseků. První bude pro žáky čtvrtých tříd z pozvaných základních škol, rodiny s dětmi a cyklisty. Své umění v extrémním ovládání trialového motocyklu předvede Miroslav Lisý a skupiny L. Buriánka. Odpoledne je na programu flattrack.

Motocykly Harley Davidsson váží okolo sto padesáti kilogramů, mají brzdy jen vzadu a řítí se stejnou rychlostí jako plochodrážní speciály. Připraveny jsou i testovací jízdy automobilem Škoda Yeti a ukázky Červeného kříže a hasičů. Doprovodný program končí úderem patnácté hodiny. Poté bude stadión vyklizen a znovu otevřen v sedmnáct hodin.

Oproti dřívějším zvyklostem začne Tomíčkův memoriál už v 18:00. Po vyhlášení výsledků je na programu tradiční ohňostroj. Jistě není bez zajímavosti, že na dnešním kole Markéta Cupu se objevil také Rudolf Grepl. Na otázku, co ho přivádí, odpověděl, že nové brány a vstupy pro turnikety na kódované vstupenky. Ty budou v předprodejích za Kč 200 na stání a na tribunu A o stovku více, ale s místenkami. Testování zařízení je pojato jako generálka na SGP 2010.

Potvrzení závodníci:
Greg Hancock, Nicki Pedersen, Grzegorz Walasek, Tai Woffinden, Christian Hefenbrock, Mattia Carpanese, Davey Watt, Martin Vaculík, Jacek Rempala, Matej Ferjan, Maksim Bogdanovs, Adrian Rymel a Luboš Tomíček.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)