Česká svodka 28

UK, Dánsko, Maďarsko, Německo a Polsko
Uplynulý týden začneme v pondělí 17.srpna v Peterborough, kde přijeli jezdci Swindonu k utkání Elite League a odvezli si těsnou prohru 47:43, za domácí získal Aleš Dryml šest bodů. Středeční závod Premier League mezi King‘s Lynn a Glasgowem se stal jednoznačnou záležitostí domácích, kteří vyhráli 64:29, v domácím družstvu získal Tomáš Topinka třináct bodů.

V pátek se v Coventry představili jezdci Belle Vue v Elite League KO Cupu, domácí tým zvítězil 51:39, Filip Šitera získal za domácí bod a u hostů se opět po čase na ostrovech objevil Luboš Tomíček, ale nebodoval.

Do Eastbourne v sobotu zavítali borci Wolverhamptonu a odvezli si výhru 39:51, v domácím týmu se po zranění objevil Lukáš Dryml a udělal tři body.

Druhý sobotní závod Elite League odjelo Lakeside a Coventry, duel skončil smírně remisou 45:45, za hosty bodoval Filip Šitera dvěma body.

V sobotu do Berwicku k utkaní Premier League přijel Birmingham a uspěl po výhře 42:48, domácím nepomohlo ani třináct bodů Michala Makovského, Josef Franc nestartoval kvůli reprezentačním povinnostem.

Další remíza se zrodila v utkání Workington vs. Edinburgh ve stejné soutěži, k výsledku 45:45 přispěl čtrnácti body domácí Adrian Rymel.

Dánská liga měla na pořadu ve středu 19. srpna duel Holstedu a Brovstu, domácí hladce vyhráli 54:33, za hosty se představil Zdeněk Simota a vyjel pět bodů a bonus.

Ve čtvrtek se na dráze v maďarském Szegedu konala speedway show na nehomologovaném oválu, Zúčastnili se i naši jezdci, show měla formu utkání družstev. Pavel Fuksa získal dvanáct, Vladimír Višváder osm a René Vidner čtyři body.

Ve stejný de se uskutečnil i závod v Debrecenu, jako místní Velká Cena. Původně měl startovat Tomáš Suchánek, ale nakonec pořadatelé jeho účast odmítli, i když předtím o něho usilovali.

Den po semifinále ME na trávě v německém Hertingenu se jely rámcové volné závody, skupinu I-lizenz vyhrál Paul Hurry, pátý skončil Richard Wolff a za ním Pavel Ondrašík a Marek Čejka.

Německý Stralsund hostil v sobotu tradiční turnaj Ostseepokal, v rámcovém závodě se představil Eduard Krčmář na motocyklu o obsahu 250 ccm a vyhrál všechny tři své jízdy.

V Polsku o tomto víkendu byl ligový klid a tak se jelo několik volných podniků, v Pucharu Gdaňska zajel po rozjezdu čtvrté místo Martin Vaculík, mítink vyhrál Damian Balinski.