Česká svodka 27

UK, Polsko
Výčet za minulý týden začneme v pondělí 10. srpna, kdy přivítali jezdci Belle Vue hosty s Coventry v soutěži Elite League, domácí tým byl úspěšnější po výhře 49:43, za hosty získal Filip Šitera dva body.
Druhý závod Elite League se v pondělí odjel ve Wolverhamptonu, kde zavítali borci Peterborough, ani v tomto závodě hosté neuspěli a prohráli 58:37, u hostů vyjel Aleš Dryml čtyři body a bonus.

Tomáš Topinka exceloval ve středečním utkání Premier League mezi celky King‘s Lynn a Edinburghu, když získal plný počet patnácti bodů a jeho tým vyhrál 54:38.

Ve čtvrtek 13. srpna v Elite League se odjel duel Peterborough vs. Belle Vue, domácí lehce zvítězili 58:38 a pomohlo jim k tomu i devět bodů a bonus Aleše Drymla.

V Ipswichi se konal volný závod dvojic pod názvem Anglian Pairs, mítink vyhrála dvojice Chris Schramm a Shane Parker, Tomáš Topinka s Janem Graversenem obsadili páté místo, Tomáš vyjel šestnáct bodů.

Workington vyjel na páteční závod Premier League do Somersetu, ale domácí uhájili svoji dráhu a zvítězili 52:41, za hosty získal Adrian Rymel dvanáct bodů.

Na sobotu si pozvali do Berwicku celek Sheffieldu v rámci soutěže Premier League a své hosty nešetřili a vysoko porazili 63:29, s domácí vestou získal Josef Franc osm bodů a bonus a Michal Makovský čtrnáct bodů a bonus.

V dalším závodě stejné soutěže tým Stoke hostil King‘s Lynn a podlehl soupeři 33:57, za hosty vyjel Tomáš Topinka třináct bodů a bonus.

V neděli se ve skotském Glasgow konal volný podnik Ashfield Classic, turnaj vyhrál americký jezdec Ryan Fischer, z českých závodníků byl klasifikován na dvanáctém místě Michal Makovský za pět bodů a o dvě místa za ním Filip Šitera po zisku čtyř bodů.

Neděle byla tradičně závodní v Polsku, extraliga měla na pořadu první kolo play off, nižší ligy měly na pořadu už odvety, naši jezdci se představili ve druhé lize a bylo jich poměrně hodně.

V duelu Lublin vs. Krosno domácí využili své dráhy a vyhráli 57:36 a celkově 101:84, za domácí získal Luboš Tomíček tři body a dva bonusy, u hostů měl Jan Jaroš šest a Josef Franc deset bodů a bonus.

Utkání Lodže a Pily skončilo jasným triumfem domácích 69:20 a celkově 128:52, za domácí vyjel Zdeněk Simota sedm bodů.

Poslední závod se odjel v maďarském Miskolci, kde domácí přejeli celek Opole 63:27 a celkově 106:74, za domácí tým získal Adrian Rymel čtrnáct bodů a bonus a Martin Gavenda dva body a bonus, u hostů vyšel Jan Holub naprázdno.