Suveréni odzbrojili

Svitavy – 14. srpna
Letošní přeborový šampionát tříčlenných družstev se hraje jednoznačně pod taktovkou Březolup. Moravský celek zatím nevyhrál jen jeden závod v Liberci, kdy domácí před svým publikem nasadili nabitou sestavu. Březolupský skalp se jinak povedlo získat pouze dešti, který si evidentně na šampionát zasedl. Tři podniky uplavaly, takže se seriál přehoupne do své druhé půlky teprve zítra ve Svitavách.

Pozice Březolup v průběžné tabulce, kde se hřejí na čele s náskokem sedmi bodů, dovoluje jisté odzbrojení. Protože se Richard Frištenský vrátil do závodního kolotoče, kouč Miloš Plzák mu dává šanci pro Svitavy a také zřejmě pro páteční Liberec. Zítra zůstane doma Michael Hádek, zatímco vesty s logem Mitasu obléknou ještě Martin Málek a Martin Gavenda.

Bez jednoho obvyklého závodníka nastoupí i Slaný. Michal Dudek si vybírá zaslouženou dovolenou. Milan Mach pošle do boje Romana Čejku, Krzysztofa Nowackeho a pražského Jiřího Brummera. V sestavě domácích budou Tomáš Suchánek, Jaroslav Petrák, Jaromír Otruba a Václav Milík. Pražané posílili o Matěje Kůse, jenž bude jedničkou družstva s Pavlem Pučkem, Jakubem Fenclem a Jaroslavem Hladkým. Za Liberec vedle Vladimíra Višvádera a Jána Halabrína nastoupí Ronny Weis, jenž měl za všeobecného souhlasu všech zúčastněných týmů minulý měsíc hostovat za Březolupy.

Jak zítra nastoupí:

Pardubice 1 Tomáš Suchánek, 2 Jaroslav Petrák, 11 Jaromír Otruba, 16 Václav Milík
Liberec 3 Vladimír Višváder, 4 Ronny Weis (D), 12 Ján Halabrín (SK)
Slaný 5 Roman Čejka, 6 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR), 13 Jiří Brummer
Praha 7 Matěj Kůs, 8 Pavel Pučko, 14 Jakub Fencl, 19 Jaroslav Hladký
Březolupy 9 Martin Gavenda, 10 Martin Málek, 15 Richard Frištenský

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Březolupy 175 24
2. Liberec 131 17
3. Pardubice 99 13
4. Praha 105 12
5. Slaný 89 9

Foto: Antoní Škach