Česká svodka 26

UK, Polsko, Německo
Tradičně začneme náš výčet ve Velké Británii, v pondělí 27.července se utkaly týmy Coventry a Lakeside v Elite League a závod skončil výhrou domácích 54:40, v domácím dresu získal Filip Šitera šest bodů a dva bonusy. Další podnik s účastí českého jezdce se konal 1.srpna v Berwicku, kam zavítal tým Redcar v soutěži Premier League a porazil hosty 50:40, za domácí Michal Makovský vyjel komplet patnáct bodů, Josef Franc nestartoval k vůli účasti na MČR jednotlivců v Divišově.

Neděle 2.srpna přinesla duel Newportu a King‘s Lynn v Premier League, hosté těsně vyhráli 44:46, když k tomu přispěl Tomáš Topinka sedmi body.

V pondělí v Elite League do Poole zavítali borci z Coventry a byli těsně lepší po výsledku 43:46, za vítěze jeden bod dovezl Filip Šitera.

Středa 5.srpna svedla proti sobě celky King‘s Lynn a Berwicku, domácí deklasovali hosty 65:25 a hlavním strůjcem výhry byl Tomáš Topinka, který získal čtrnáct bodů a bonus, u hostů bodovali Josef Franc pěti a Michal Makovský třemi body.

Celek Peterborough přijel ve čtvrtek do Ipswiche na mítink Elite League, ale domácí dráha odolala a přinesla výhru 59:37, za hosty vyjel Aleš Dryml dva body.

V pátek se střetly družstva Coventry a Wolverhamptonu v Elite League a rozešli se smírně 45:45, u domácích bodoval dvěma body Filip Šitera.

Sobota 8. srpna měla na pořadu utkání Berwick vs. Edinburgh a Rye House proti King‘s Lynn, oba závody vyhráli domácí, první 51:41 a druhý 46:43. Za Berwick získal Michal Makovský jedenáct bodů a bonus a za tým King‘s Lynn skóroval Tomáš Topinka osmi body a bonusem.

V neděli do Workingtonu dorazil celek Stoke v Premier League, Adrian Rymel za domácí tým získal dvanáct bodů a bonus, duel skončil 57:35.

V neděli 2. srpna se jelo poslední kolo základní části polských lig, ve kterém se rozhodlo o složení dvojic pro play off.

V extralize do Toruně zavítal celek Gdaňska a nedobyl tvrz úřadujícího mistra a prohrál 54:36, za domácí získal Matěj Kůs deset bodů a za hosty Martin Vaculík sedm bodů.

V první lize Ostrow hostil Rzeszow a prohrál na domácí dráze 40:53, v hostujícím týmu získal Lukáš Dryml osm bodů a bonus.

Ve druhé lize do Lublinu přijel celek Lodže a odvezl si výhru 34:59, v družstvu hostí vyjel Zdeněk Simota bod a bonus. Tým Opole hostil maďarský Miškolc a utkání skončilo remízou 46:46, za hosty získal Adrian Rymel jedenáct bodů.

Neděle 9. srpna byla svědkem prvního kola play off v první a druhé polské lize.

Celek Poznaně přivítal jezdce Rzeszowa, utkání skončilo vítězstvím hostů 43:47, Lukáš Dryml vydobyl pět bodů a bonus v týmu hostí.

Ve druhé lize Lodž jela proti družstvu z Pily a v pohodě vyhrála 59:32, za domácí získal Zdeněk Simota šest bodů.

Do Lublinu zavítal tým Krosna a těsně vyhrál 44:48, u domácích udělal Luboš Tomíček tři body a dva bonusy, za hosty Jan Jaroš získal dva body s bonusem a Josef Franc devět bodů.

Celek Opole po týdnu znovu hostil maďarský Miškolc a tentokrát vyhrál 47:43, za hosty vyjel Martin Gavenda dva body a bonus.

V neděli se Gorzowě jel tradiční memoriál Edwarda Jancarze, tentokrát jako závod dvojic. Vyhrála dvojice Rune Holta s Thomasem Jonassonem, Matěj Kůs s Andreasem Jonssonem byli čtvrtí a Martin Vaculík s Adamem Skornickim sedmí. Matěj získal pět bodů, Martin dva a pak po pádu odstoupil.

Německý Willing hostil 1. srpna jezdce na volném závodě na trávě, zvítězil Martin Smolinski z Německa, Pavel Ondrašík byl sedmý, Roman Tomany devátý a Marek Čejka desátý, v B skupině zajel Karel Kadlec čtvrté místo.

9.srpna v německém Rastede konal další volný závod na trávě, vyhrál Dirk Fabriek z Holandska, Karel Kadlec byl náhradník a jel jednu jízdu, ve které vyšel naprázdno.