Jisté jsou jen daně a březolupská sestava

Praha – 30. června
Letošní tříčlenná družstva se nesou ve znamení březolupské nadvlády. Moravský tým v dosavadních třech uskutečněných kolech prohrál pouze v Liberci. Jeho kouč Miloš Plzák má o sestavě jasno. Pouze reprezentační povinnosti Michaela Hádka do ní přivedly Poláka Grzegorze Strozyka. Kmenový plzeňský závodník však dnes bude opět po boku Martina Málka a Martina Gavendy ve čtvrtém kole přeboru, které po doposud nevysvětlené rezignaci Kopřivnice přece jen uspořádá Praha.

Zatímco složení březolupského týmu není nikterak překvapivé, o ostatních týmech to neplatí. Snad jedině o domácích, kteří v této soutěži dávají přednost juniorům. Nicméně na své vlastní dráze neradi prohrávají a tak je lehce zarážející absence Matěje Kůse. Dnes se představí Pavel Pučko, Jakub Fencl, Jaroslav Hladký a Jiří Brummer.

Liberec se triumfem pod stříbřitým Ještědem mohl pasovat do role březolupského vyzývatele, nicméně jeho dnešní složení svědčí spíše o šetření klubové kasy. Za tým nastoupí Pavel Ondrašík, Jan Holub a Vladimír Višváder.

Improvizovat musel i Slaný, protože Roman Čejka odjel na rodinnou dovolenou do Bulharska. Místo něho k Michalu Dudkovi a Krzysztofu Nowackemu klub povolal Němce Marcela Kalmse.

Svou premiéru zažije zbrusu nový pardubický celek. Tomáš Suchánek vydržel v závodnickém důchodu jen necelé tři týdny a už dnes oblékne zase vestu s bílým půlkoněm. Lubomír Vozár bude mít k dispozici i uzdravené Václava Milíka s René Vidnerem. A také Jaroslava Petráka, jehož dnes čeká první podnik sezóny s úkolem rozjezdit se před zítřejší extraligou ve Mšeně!

Jak dnes nastoupí:

Praha 1 Pavel Pučko, 2 Jakub Fencl, 11 Jaroslav Hladký, 16 Jiří Brummer
Slaný 3 Michal Dudek, 4 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR), 12 Marcel Kalms (D)
Liberec 5 Pavel Ondrašík, 6 Jan Holub, 13 Vladimír Višváder
Pardubice 7 Tomáš Suchánek, 8 Václav Milík, 14 René Vidner, 19 Jaroslav Petrák
Březolupy 9 Martin Málek, 10 Martin Gavenda, 15 Michael Hádek

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Březolupy 107 14
2. Liberec 91 12
3. Praha 68 8
4. Slaný 52 6
5. Pardubice 42 5


Foto: Jiří Brummer