Česká svodka 22

UK, Polsko, Francie
Uplynulý týden začneme ve Velké Británii, kde se v pondělí 22. června odjely dva závody Elite League. V prvním jezdci Belle Vue přivítali hosty z Coventry a na domácí dráze prohráli 36:53, za hosty získal Filip Šitera tři body. Druhý závod se odjel ve Wolverhamptonu, kde zavítal tým Poole, domácí vyhráli 54:38 a Hynek Štichauer si připsal v domácím dresu dva body.

Ve středu 24. června se na dráze mužstva King‘s Lynn konal Ashley Jones Memorial, mítink se jel ve formě dvojutkání, kde proti sobě nastoupili King‘s Lynn Stars a King‘s Lynn Legends, utkání skončilo 56:43 a v týmu hvězd získal Tomáš Topinka deset bodů a dva bonusy.

Čtvrteční duel v Elite League svedl celky Peterborough a Wolverhamptonu, hosté byli úspěšnější a vyhráli 41:49, domácí Aleš Dryml si připsal tři body a bonus, za soupeře Hynek Štichauer získal čtyři body.

Další závod ve stejné soutěži se odjel ve Swindonu kde přijelo Coventry a prohrálo 54:39, za hosty získal Filip Šitera pět bodů.

V pátek se v Somersetu uskutečnilo mistrovství Premier League dvojic. Celý závod vyhrála dvojice Birminghamu ve složení Jason Lyons a Tomasz Piszsc, z našich jezdců skončil třetí Adrian Rymel v dresu Workingtonu, když měl za partnera Kevina Doolana z Austrálie, čtvrtí byli jezdci King‘s Lynn ve složení Tomáš Topinka a Darcy Ward. Obě dvojice s českými jezdci vyhrály kvalifikační skupiny, ale v semifinále tahaly za kratší konec, v kvalifikaci skončilo i duo Berwicku ve složení Michal Makovský
a Josef Franc.

Neděle měla na programu boje v Premier League, tým Rye House přivítal celek Glasgowa a zvítězil 56:37, v celku ze Skotska hostoval Tomáš Topinka a vyjel deset bodů a bonus.

Do Stoke zavítali jezdci Berwicku, ale vyhrát se jim nepodařilo, duel skončil 49:41, za hosty Michal Makovský čtyři body a bonus, Josef Franc tři body.

V neděli 28.června se jelo desáté kolo polských ligových soutěží. V extralize Leszno hostilo Gdaňsk a vyhrálo 51:39, za hosty startoval Martin Vaculík a získal čtyři body a bonus.

Druhá liga viděla souboj Pila vs. Lublin, domácí po boji prohráli 43:47, v celku hostů byl úspěšný Hynek Štichauer který udělal deset bodů a bonus.

Celek Krosna si zajel pro velkou porážku do maďarského Miskolce, duel skončil 63:30, za domácí získal Adrian Rymel dvanáct bodů, za soupeře Jan Jaroš šest bodů a bonus.

V sobotu se ve francouzském Lamothe Landeron konal volný mezinárodní mítink, který vyhrál Troy Batchelor, náš Matěj Kůs byl klasifikován na sedmém místě, když mu k finále nepomohlo ani vítězství v semifinále, protože body se sčítaly.