Rony Weis z Německa největším favoritem 18. ročníku Memoriálu Jiřího Hurycha

Chabařovice – 25. června
Zajímavým dvojzávodem vstupují chabařovičtí pořadatelé do již šestatřicáté plochodrážní sezony. Již tuto sobotu se na zdejším plochodrážním stadionu uskuteční hned dva samostatné závody.

Úvod bude patřit mladé nastupující plochodrážní generaci, která v rámci závodu mistrovství České republiky třídy 125ccm zde odjede již svůj čtvrtý díl devítidílného seriálu. Představí se jezdci z Prahy, Pardubic, Plzně, Slaného a Mšena. Na startu budou i tři jezdci z Německa, z nichž Denis Wienke je pro letošní sezonu jezdcem pořádajícího SC Chabařovice. Velkou pozornost na sebe bude jistě poutat i jediná zástupkyně něžného pohlaví Michaela Krupičková. Ta zde měla v loni historickou premiéru, kdy odjela jako první česká žena celý regulérní závod. Letos jí zatím patří nadějná šestá příčku v této kategorie.

Hlavním bodem programu se jistě stane již 18. ročník Memoriálu Jiřího Hurycha. Všichni příznivci tohoto krásného, ale nebezpečného plochodrážního sportu si opět připomenou světlou památku jezdce, který zde v Chabařovicích začínal svoji úspěšnou, ale bohužel krátkou závodní kariéru. Tragicky zahynul 16.června 1991 na travnaté ploché dráze ve francouzském Miramontu.

V sobotním závodě se společně s našimi jezdci představí jezdci z Německa , Polska a poprvé i dva zástupci z Holandska. Největším favoritem tohoto ročníku bude jistě zkušený Rony Weis, který řadu let hájil barvy chabařovického klubu a loni zde obsadil druhé místo. Závody začínají tuto sobotu ve čtrnáct hodin.

Foto: Lubomír Hrstka