Češi a Slováci v akci 280

Pakliže by někdo v závěru minulého týdne chtěl objezdit všechny závody v Čechách, na Moravě i na Slovensku, nevychladl by ani oni, a ostatně ani motor jeho automobilu. Ke všemu by se nemohl setkat s úspěchem vzhledem k termínové kolizi. Každopádně ke svému konci v Pardubicích dospěla extraliga, po sobotní Kopřivnici vyvrcholil pohár přátelství druhý den v Žarnovici, zatímco stopětadvacítky závěrečné mistrovské podniky ještě čekají. Češi reprezentovali i ve finálových podnicích evropského šampionátu a objevili se rovněž v ligách ve Švédsku a Polsku a rovněž v německém trávařském pouťáku, protože cesta do Francie byla pro oslovené závodníky nemožná.

 

Po pardubické extralize se Hynku Štichauerovi dařilo i ve Vechtě

První semifinálové kolo vidělo Švédsko v úterý. Smederna Eskilstuna podlehla doma Rospiggarně Hallstavik 39:51, ale z úhlu záběru magazínu speedwayA-Z bylo zajímavější druhé utkání. V něm Dackarna Malilla na svém ovále zvítězila nad Västervikem 49:41. Pro něho Martin Vaculík inkasoval jediný bod s jedním bonusem (0 0 0 1). Odvety jsou oproti původním plánům s minulou středou na pořadu dne až zítra.

V pátek ve francouzském Lamothe-Landerron odstartoval nový seriál Speedway Diamond Cup, jenž se ovšem od svého vzniku potýká se startovní listinou. Už jen proto, že jeden z jeho závodů koliduje se Zlatou přilbou, na nabídku účasti nereflektoval Eduard Krčmář. Ve startovní listině úvodního kola nakonec figurovali Ondřej Smetana a Zdeněk Simota. Avšak stačil letmý pohled na hodinky při skončení čtvrteční extraligy v Pardubicích a připočítat dvacet hodin svižné jízdy, aby vyšlo, že takový příklad nemá řešení.

Václav Milík jel v uplynulém týdnu dvě ligové soutěže

Sobotní volný závod na travnaté dráze ve Vechtě za umělého osvětlení vyhrál Mathieu Tresarrieu. Spolu s ním šli na stupně vítězů Martin Smolinski a Hynek Štichauer. Martin Málek obsadil desátou příčku, když se do finále nedostal.

Polská extraliga včera odstartovala boj o medaile. V duelu o třetí příčku Wroclaw doma porazila Czestochowou 51:39. Václav Milík vyjel na ovál jen dvakrát (0 1 – -) pro jeden bod s jedním bonusem. V souboji o zlato má zatím mírný vrch Gorzow, který doma zvítězil nad Lesznem 46:44. Martin Vaculík v sestavě domácích skóroval devíti body (3 0 0 3 3).

Ilustrační foto: Karel Herman