Jaroslav Hladký upevnil vedení

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Praha – 26. května
Deset závodníků přijelo včera na druhé kolo mistrovství republiky stopětadvacítek na malé dráze, které zásluhou míšeňského Toma Irrasche dostalo mezinárodní příchu. Na všechny však vyzrál Jaroslav Hladký. Pražský borec, který v sobotu v Liberci poprvé při ostrém závodě osedlal pětistovku, nadále kraluje i kolibří kubatuře. Po úvodních kláních Markéta Cupu a mistrovství republiky na malé dráze a druhém dějství šampionátu na běžných tratích v Plzni prodloužil svou fenomenální sérii o další prvenství.

Na malém kolečku za první zatáčkou pražské Markéty by sobě rovného soupeře musel hledat doslova s lucerničkou v ruce. Do cesty se mu postavil jedině Ondřej Smetana v rozjížďce s číslem jedenáct. Start vynesl do čela mšenského závodníka, avšak ještě neskončilo úvodní kolo a Jaroslav Hladký putoval vnitřkem na svou typickou první příčku.

Stal se nakonec jediným účastníkem včerejšího klání, o jehož postupu do finále A nebylo sebemenších pochyb. Stejnou metu měl na dosah i Michal Škurla, jemuž v základní části přál osud relativně snadnější jízdy. Nicméně v rozjížďce s číslem sedmnáct narazil na Jiřího Brummera.

A ten si usmyslel, že tentokrát musí vylepšit třetí stupínek z předchozího kola před čtrnácti dny. A protože mu jeden bod uzmul Jaroslav Hladký, musel stůj co stůj zvítězit. Záměr porazit Michala Škurlu vyšel na výtečnou. A bylo jasné, že o účastnících poslední jízdy rozhodne dodatková jízda.

Nakonec však na finále A aspirovali také Ondřej Smetana a Tom Irrasch. Vedle shodného sedmibodového zisku jim byla společná rovněž osoba přemožitele Jaroslava Hladkého. I když se už v minulosti na malé dráze jezdily rozjížďky se čtyřmi jezdci, dnes se rozhodčí Lenka Felixová rozhodla pro jakýsi mini turnaj na čtyři jízdy.

Mítink, který už utrpěl zpoždění rozvleklými administrativními procedurami, nabral další zpoždění. Především Jiří Brummer a Jaroslav Hladký nervózně hlídali čas, protože na vedlejší dráze už trénovali účastníci šampionátu do jednadvaceti let, mezi něž patřili i oni sami.

Jako první zhasla šance na finále A Ondřeji Smetanovi, když v předposledním kole přišel o vítězství kvůli pádu. Triumf zdědil Michal Škurla, jenž se měl záhy poprat o postup s Jiřím Brummerem, vítězem nad Tomem Irraschem. By v rozhodující konfrontaci lépe odstartoval Michal Škurla, Jiří Brummer ho ve druhém oblouku podjel.

Finále A však bylo one-man-show Jaroslava Hladkého. Po rychlém startu se dostal před Jiřího Brummera, aby posléze mařil jeden jeho nájezd za druhým. Na nejnižší stupínek pódia se postavil Ondřej Smetana, který ve finále B ujel Michalu Škurlovi.

    E D C B A TOT
1. Jaroslav Hladký, Praha 2 2 2 2         4 12
2. Jiří Brummer, Praha 1 2 2 2         2 9
3. Ondřej Smetana, Mšeno 2 1 2 2       2   9
4. Michal Škurla, Praha 2 2 2 1       1   8
5. Tom Irrasch, D 2 2 1 2     2     9
6. Michaela Krupičková, Slaný F 2 2 1     1     6
7. David Štěrovský, Pardubice 2 1 1 F   2       6
8. Dominik Hinner, Praha 1 1 1 2   F       5
9. Jaroslav Drbal, Slaný 1 1 1 1 2         6
10. Lukáš Kovařík, Praha 1 1 1 1 1         5

Poznámka: při rovnostech bodů po základní části muesly ke slovu přijít dodatkové jízdy.
O finále D a E: David Štěrovský, Jaroslav Drbal, Lukáš Kovařík
O finále A, B, a C série čtyř jízd: I – Michal Škurla, Ondřej Smetana F; II – Jiří Brummer, Tom Irrasch; III – Ondřej Smetana, Tom Irrasch; IV – Jiří Brummer, Michal Škurla.

Průběžné pořadí šampionátu:

  12.5. 26.5. TOT
1. Jaroslav Hladký, Praha 12 12 24
2. Jiří Brummer, Praha 9 9 18
3. Michal Škurla, Praha 10 8 18
4. Ondřej Smetana, Mšeno 7 9 16
5. David Štěrovský, Pardubice 7 6 13
6. Michaela Krupičková, Slaný 6 6 12
7. Dominik Hinner, Praha 7 5 12
8. Lukáš Kovařík, Praha 5 5 10
9. Tom Irrasch, D 9 9
10. Jaroslav Drbal, Slaný 6 6
11. Zdeněk Vrba, Praha 6 6

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)