Na Luboše Tomíčka přijel celý autobus

Praha – 12. května
V českých podmínkách jsou až na řídké výjimky projevy fanouškovské přízně poměrně vzácné. O to větším šokem se stalo, když krátce před úterní extraligou v Praze zastavil před branou obrovský autobus. Když se otevřely jeho dveře, vyhrnula se z něho bezmála čtyřicítka dětí. Vyzbrojeni transparenty na podporu Luboše Tomíčka vzala útokem kasu. Zásoba programů připravená na obvyklou tuctovou návštěvu vzala rychle za své.

Někdy v zimě přesvědčil Vladimír Vopat, jedna z dobrých duší české ploché dráhy vystupující spíše pod logem Bellis, Luboše Tomíčka, aby vzal svůj motocykl a vydal se s ní na besedu do základní školy v Brandýsku na Kladensku. By měl zpočátku obavy, školáci byli z akce doslova nadšeni.

Luboš Tomíček strávil ve společnost žáků prvních až pátých tříd celé dopoledne. Děti byly nadšené a slíbily mu podporu v extraligovém hledišti. Vzaly to z gruntu, samy si vyrobily transparenty a postaraly se o skvělou atmosféru na tribuně. „Děkuju za fantastickej‘ fanklub,“ říkal Luboš Tomíček po závodech. „Měl jsem tady nejvíc fanoušků.“

Celá akce neunikla pozornosti i ze strany jiných klubů. Děti z Brandýsku už dostaly pozvání na dnešní mistrovství světa ve Mšeně i na extraligu ve Slaném.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)