Česká svodka 13

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

UK, Německo, Polsko
V pondělí 27. dubna tým Belle Vue hostil Poole v Elite League a zvítězil těsně 45:43, hostující Aleš Dryml vyjel čtyři body a bonus. Družstvo Somerset přivítalo v úterý v úvodním závodě soutěže Premier League celek King‘s Lynn a také těsně vyhrálo 46:44, za hosty bodoval Tomáš Topinka devíti body. Na duhý den Tomášův tým doma hladce přejel sestavu Stoke poměrem 69:21,Tomáš opět devět bodů a ještě dva bonusy.

Tým Wolverhamptonu ve čtvrtek a pátek zajížděl do Ipswiche a Lakeside v Elite League, obě utkání prohrál, první 51:40 a druhé 47:42. Za hosty Hynek Štichauer bodoval v Ipswichi dvěma body a v Lakeside vyšel na prázdno.

Do Berwicku v sobotu 2. května zavítal celek Newcastle a prohrál 57:36, v domácím dresu byli úspěšní Josef Franc s jedenácti body a Michal Makovský se čtrnácti body a bonusem. Další naši borci byli zastupování ve svých týmech, protože v tento den bojovali v Lotyšsku za národní reprezentaci v kvalifikaci světového poháru družstev, konkrétně Lukáš Dryml v duelu Eastbourne vs. Ipswich a Adrian Rymel v souboji Stoke a Workingtonu.

V Německu o prodlouženém víkendu se odjelo hned několik volných mítinků. Na Prvního máje v Dingolfingu se jel tradiční závod na dlouhé dráze, zvítězil domácí mistr světa Gerd Riss, náš Zdeněk Schneiderwind obsadil desáté místo. V ten samý den ve městě Lübbenau se odbyl první podnik Goldhelmserie na dlouhé dráze, vyhrál Enrico Janoschka z Německa, Karel Kadlec byl klasifikován na jedenáctém místě. V Pfaffenhofenu se 3. května odjel volný závod který vyhrál Rafal Okoniewski z Polska, Michael Hádek získal šesté místo.

U našich severních sousedů v Polsku se odjelo čtvrté kolo tamnějších lig. V extralize na novém stadionu hostila Toruň celek Leszna a zvítězila 48:42, Matěj Kůs startoval s domácí vestou jednou a nebodoval. Do Zielonej Góry zavítal Gdaňsk a prohrál 58:32, hostujicí Martin Vaculík vydoloval osm bodů.

Ve 2. lize jel Rawicz s Lublinem a zvítězil 47 – 42, Luboš Tomíček nebodoval ve svých dvou startech.V dalším duelu Lodž hostila tým Krosna a lehce vyhrála 54:36, za hosty Jan Jaroš devět bodů a debutujicí Josef Franc šest bodů.

Opole ke sparingu, si pozvalo celek Kaskada Rovno z Ukrajiny a prohrálo 41:48, za domácí se poprvé představili Pavel Ondrašík a Jan Holub. Pavel získal tři body a Honza sedm bodů.

Foto: Milan Mach