Startuje Markéta Cup 2009

Praha – 4. května
Zdeněk Schneiderwind je v těchto dnech doslova na roztrhání. S plnou vervou se podílel na hladké organizace pražské Grand Prix, v pátek skončil devátý na dlouhé dráze v německém Dingolfingu, a zítra se rozbíhá Markéta Cup, jeden z dvojice jeho projektů závodění se stopětadvacítkami na malé dráze. Finální podoba organizace seriálu je stále předmětem dolaďování, nicméně pražský závodník a kouč by rád již nyní rozběhl systém předběžného přihlašování závodníků minimálně den předem.

„Na celkové podobě Markéta Cupu a mistrovství republiky stopětadvacítek na malé dráze se stále pracuje,“ svěřil se Zdeněk Schneiderwind. „Ale už teď vím, že jednou z finálních cen bude přilba Uvex, kterou věnoval mistr světa a Evropy Robert Barth. Při zítřejším úvodním kole věnuje poháry Václav Verner, který je také sám předá. Další ceny dodá AK Markéta.“

Zdeněk Schneiderwind by byl rád, aby všichni startující potvrdili svou účast v zítřejším závodě nejpozději do dnešního večera na e-mailové adrese schneiderwind@volny.cz nebo schneiderwind@speedway-prague.cz.


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)