Český tým míří do Dauvgapilsu

Praha – 23. dubna
První májovou sobotu se v lotyšském Dauvgapilsu rozhodne o jediném postupujícím týmu do hlavní části závodu letošního světového poháru družstev v dánském Vojensu. Český národní tým musí tuto zkoušku ohněm podstoupit již po třetí v řadě, jelikož se mu nepodařilo v loňském roce uspět v britském Coventry.

V úspěch našich barev doufá i manažer české reprezentace Milan Špinka, který nominoval pro tento závod pětici jezdců v čele s kapitánem Alešem Drymlem. Soupeři jim budou na stadionu místního Lokomotivu domácí tým Lotyšska, který chce těžit ze znalosti místní dráhy a podpory publika.

Dalšími velkými konkurenty v boji o vítězství jsou Finové, kterým citelně bude chybět zraněný Jonas Kylmäkorpi. Čtvrtý tým do party jsou Spojené státy americké, jenž povede do boje ikona ploché dráhy nestárnoucí Greg Hancock. Zajímavé bude sledovat výkon vycházejícího velkého talentu Rickyho Wellse.

Ve stejný den je na pořadu i druhé kvalifikační kolo v italském Terenzanu, kde si to o postup rozdají Německo, Maďarsko, Itálie a Slovinsko. Vítěz se kvalifikuje do druhého semifinále, které hostí britský Peterborough.

Složení jednotlivých týmů:

USA 1 Greg Hancock (k)
  2 Ryan Fischer
  3 Chris Kerr
&nbsp 4 Ricky Wells
  5 Keny Ingalis
 
Česká republika 1 Aleš Dryml (k)
  2 Adrian Rymel
  3 Lukáš Dryml
  4 Luboš Tomíček
  5 Matěj Kůs
 
Finsko 1 Kalle Kataristo
  2 Tomi Reima
  3 Juha Hautamäki
  4 Kaj Laukanen
  5 Kauko Nieminen (k)
 
Lotyšsko 1 Vjačeslavs Giruckis
  2 Leonids Paura
  3 Kjastas Puodžuks (k)
  4 Maksims Bogdanovs
  5 Jevgenijs Karavackis

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)