Pražská Grand Prix se rychle blíží

Praha – 21. dubna
Už jen prakticky hodiny zbývají do začátku letošního ročníku Speedway Grand Prix, který odstartuje na pražské Markétě. Při včerejší tiskové konferenci padlo mnoho zajímavých informací.

Rekord v počtu diváků za předchozích dvanáct ročníků je zhruba 11850. Letos však nepadne, jelikož se díky novým sedačkám kapacita zmenší asi na 9500 lidí. Petr Ondrašík také řekl, že nabídli na páteční trénink školám volné lístky. Poprvé půjdou i školáci z Rudné, kde je jich šest set dětí a kde jsem se i já učil. Přislíbeno bylo 60 lístků.

Byl přítomen zástupce magistrátu. Konstatoval, že přispěli zhruba jednou třetinou na poplatky za pořádání GP v Praze. Avšak třeba v Bydhošti magistrát tuto částku platí celou.

Matěj je už s motory ladiče Bohumila Brhela spokojen, což ukázalo víkendové Švédsko. Ptal jsem se ho, kolikrát se potkal s Emilem Sajtfutdinovem. Odpověděl, že pětkrát a zatím je bilance 2:3 ve prospěch Rusa. V sobotu by Matěj Kůs toto skóre dorovnal. Také se vrátil k Pockingu a konstatoval, že si k nepostupu trochu pomohl sám. Po první jízdě totiž měnil převody, aby se k nim pak zase vrátil.

Luboš Tomíček se svěřil, že měl doposud méně závodů. Nejede britskou ligu a zima byla dlouhá. Z pozice náhradníka by se dozajista rád svezl, avšak nikoliv kvůli pádu kolegů, ale spíše kvůli najetí do pásky.

V pátek bude pro závodníky nejdůležitější mimo tréninku rozlosování čísel, s nimiž pojedou v hlavním závodě. Losovat je bude starosta Prahy 6, samozřejmě se všemi jezdci a i novináři a fotografy.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)