Češi a Slováci v akci 269

Uplynulý týden přinesl našim divákům jediný, ale zato skvělý závod, a sice středeční pardubickou extraligu. Víkend zastihl české i slovenské závodníky v akci na mnoha frontách v rámci šampionátů světa a Evropy. Ovšem dnešní kompilace výsledků v ostatních závodech se smrskne pouze na včerejšek.

 

Martin Vaculík zajel povedený mítink v Gorzowě

Šlágrem neděle v Polsku bylo pochopitelně desáté kolo extraligy. Martin Vaculík v sobotu nedokončil Speedway Grand Prix v Horsensu, nicméně včera byl ve své tradiční fazóně. Gorzow doma porazil Grudziadz 54:36, za lepší skóre 95:85 si připsal bonus a slovenský závodník byl po neporaženém Bartoszi Zmarzlikovi se svými třinácti body s jedním bonusem (3 3 2 3 2) druhým nejlepším mužem svého družstva. Jeho skalp získal pouze Artjom Laguta v rozjížďce s číslem deset.

Václav Milík nemohl v sestavě Wroclawi chybět

Wroclaw doma předčila Tarnow 57:33 a díky lepšímu skóre z obou vzájemných závodů 106:74 brala rovněž bonus. Václav Milík pro ni inkasoval šest bodů s bonusem (0 2 3 1). Před velkou červencovou pauzou zůstává na čele tabulky Leszno s náskokem třech bodů před Wroclawí a Gorzowem a pěti před Czestochowou.

Desáté kolo měla na programu i první liga, ovšem duel Lodže s Gnieznem Eduarda Krčmáře je na programu až druhý srpnový pátek.

Josef Franc exceloval v Krosnu

V druholigovém duelu Krosno vs. Opole však nechyběl Josef Franc a dlužno poznamenat, že opět exceloval. Se závodníkem hostujícího družstva prohrál až v rozjížďce s číslem patnáct. A to ještě celá čtyři kola útočil na druhého Denise Gizatulina  a metou projeli současně, takže si sudí musel prohlédnout videozáznam, aby se přesvědčil, že byl Pražan vskutku až třetí. I díky němu Krosno vyhrálo mítink, jemuž předcházela dlouhá úprava promočené dráhy, přesvědčivým poměrem 54:36. Bonus však připadl Opole (87:93).

Matěj Kůs jel Championshop Fours

Redcar se včera stal dějištěm Championship Fours, tedy střetnutí čtyřčlenných výběrů družstev nižší ligové divize. Ve finálové části se prosadil Peterborough a na dalších místech skončily Edinburgh, Glasgow a Lakeside. Finále předcházela kvalifikace, v jejíchž dvaadvaceti rozjížďkách se představilo jedenáct týmů. Newcastle v ní byl desátý a Matěj Kůs pro něj skóroval dvěma body (2 0).

Ilustrační foto: Karel Herman