Kvalifikace o SGP 2010 změnila pravidla české juniorky

Praha – 24. února
V loňském roce startovali čeští stopětadvacítkáři Eduard Krčmář a Daniel Hádek na evropském poháru na travnaté dráze ve francouzském Tayacu. A díky termínové kolizi s českým šampionátem ve Mšeně se VV SPD rozhodl škrtat jeden nejhorší výsledek. Této linie se drží i letos. Úvodní kolo kvalifikace o Grand Prix v Pockingu bylo totiž přesunuto už na 12. dubna. V onen den začíná ve Slaném juniorské mistrovství republiky a Matěj Kůs s Filipem Šiterou si v reprezentačním nasazení zvolili právě Pocking.

Problém zvyšuje skutečnost, že trénink v Pockingu je už v sobotu 11. dubna. A Slaný chce konat svá kola obou českých juniorských šampionátů v jeden víkend. Proto VV SPD dodatečně rozhodl, že se v letošních jednadvacítkách budou každému počítat pouze čtyři nejlepší výsledky.

Slánský závod je také bitvou o poslední volné místo juniorského mistrovství světa v Rye House. Tam však rozhodně nenastoupí ani Matěj Kůs, ani Filip Šitera.

Kvalifikace o Grand Prix 2010 doznala ještě jedné změny. Nepojede se ve Wiener Neustadtu, avšak 27. června ve St. Johann im Pongau.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)