Polsky hovořící Václav Milík skončil v New Yorku

Mariánské Lázně – 1. června
Krásné lázeňské město Mariánské Lázně toho již zažilo hodně. Světoznámé lázně a světoznámá dlouhá plochá dráha. Již několikrát místní Automotoklub pořádal mimo světových a českých závodů na ploché dráze také společenské večery v podobě talk show. Pozvání přijali kupříkladu profesor Jan Pirk, doktor Jiří Grygar, Antonín Panenka a další.

 

Václav Milík v sobotu navštívil New York

Minulou sobotu 2. června se v Mariánských Lázních jelo mistrovství světa na dlouhé dráze a mistrovství České republiky.  Oslovil mě tak jako vždy Miroslav Musil a požádal mě, jestli bych někoho nesehnal na páteční talk show. Limitovaly nás finance, o to to bylo těžší. V plánu byla Gabriela Koukalová a herec Václav Vydra, ale ani jeden nemohl.

Už to vypadalo, že nikoho neseženeme, ale pak se zadařilo. Když Karel Šíp má tři hosty, tak v Mariánských Lázních budou rovnou čtyři! Pozváni byli Josef Váńa, Jaroslav Falta, Milan Hnilička a Václav Milík.

Zleva Jaroslav Falta, Milan Hnilička, Miloslav Čmejla a Václav Milík

Osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa den před talk show volal, že musí do Baden Badenu na aukci pro koně. Ale ostatní vicemistr světa v motokrosu 250 ccm Jaroslav Falta, vítěz z Nagana hokejový brankář a vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička a vítěz zlaté přilby 2017 a nejlepší plochodrážník české současnosti Václav Milík slib dodrželi a přijeli.

Přítomná společnost se náramně bavila

Kavárna v hotelu Cristal byla zaplněna a lidé se dobře bavili, obzvláště když Václav Milík na můj popud k nim mluvil polsky. Nutno říci, že mu to šlo. Milan Hnilička mluvil o Naganu, kde vzpomněl na Ivana Hlinku, ale i o současnosti. Jaroslav Falta vzpomínal, jak mu byl ukraden doslova ukraden titul mistra světa za přispění našich činovníků.

Miloslav Čmejla během moderování

Podle slov diváků se talk show líbila a tak se asi v Mariánských Lázních nekonala naposledy. Na konci jsme pozvali diváky na sobotní závod. Plochodrážní parta v čele s Václavem Milíkem starším se vydala hledat hezké místo na kávu a pivo. Po šesti stech metrech jsme nakonec skončili v New Yorku. Bohužel ne v tom opravdovém, ale v útulné kavárně se zahrádkou, kde jsme se i dobře najedli a skvěle bavili. Nevím jak ostatní, ale já budu na celý večer dlouho a rád vzpomínat.

Pořad páteční talk show byl vskutku lákavý

Foto: laskavostí Miloslava Čmejly