Češi a Slováci v akci 266

Když se v prvních červnových dnech rozcházely cesty Redcar Bears a Matěje Kůse, obě strany věřily, že pro kapitána Markéty britská sezóna letos ještě nekončí. Sám pražský závodník byl v tomto ohledu optimistou i v žarnovických boxech při extralize. A vskutku ve čtvrtek Newcastle oznámil, že se Matěj Kůs vrací do týmu, v němž předloni prožil svůj nejlepší rok za kanálem La Manche vůbec. Čechům povedený závod ve Scunthorpe je jednou ze tří zastávek na naší dnešní pouti za českými závodníky za hranicemi, protože Speedway of Nations naboural pravidelný ligový rytmus.

 

Matěj Kůs prožil povedený víkend

V pátek duel Scunthorpe vs. Newcastle v rámci SGB Championship skončil za stavu 50:40. Matěj Kůs jednu jízdu vyhrál, jednou asistoval u triumfu Diamantů 5:1 a skončil s osmi body s jedním bonusem (2 2 3 0 1).

Václav Milík přejel z Kopřivnice až do Grudziadze

Nad ránem usedl na dopravní letadlo a před obědem na něho už mechanik Milan Mihule čekal na katowickém letišti, aby mohl excelovat při ubrečené kopřivnické extralize. „Konečně jsem přišel na to, čím to bylo, že mi nejela ani jedna motorka,“ komentoval svůj progres, když po předčasném konci závodu lehce upíjel z kelímku studené pivko. „Vrátili jsme se k základu, mohly za to filtry, začal jsem používat jiný a začal jsem závodit. Konečně dělám body, už to bylo zoufalý.“

Josef Franc se určitě usmíval také včera v Krosnu

Václav Milík starší po kopřivnickém závodě rychle spěchal za volant dodávky, jelikož jeho syn závodil druhý den v Grudziadzu v polské extralize. Jeho Wroclaw zde vyhrála 42:48 a díky lepšímu skóre z obou duelů 71:109 inkasovala bonus a v aktuální tabulce poskočila na druhou pozici za Leszno. Václav Milík včera skóroval deseti body (3 3 0 3 1).

Do Polska se z Kopřivnice vypravil rovněž Josef Franc. Na ovále v Rzeszowě, leadera druholigové tabulky, jeho Krosno prohrálo 55:35 a stále si ještě nepřipsalo žádný bod. Pražan byl znovu nejlepším mužem Vlků se svými jedenácti body (2 2 3 3 1).

Ilustrační foto: Karel Herman