Tropické sluníčko nepřipravilo kolibříky o elán

Slaný – 9. června
Vyprahlý žárem spalujícího sluníčka posledních dní byl nejen slánský plochodrážní stadión, ale rovněž celé okolí regiónu, které leží ve srážkovém stínu Krušných hor. Tyto okolnosti však nezabránily, aby malý ovál byl včera v plné permanenci. Realizační tým Slaný Speedway Academy se na konci minulého týdne sešel, aby se po odvolání dalšího dílu PRO-TEC Speedway Mini Cupu na pražské Markétě rozhodl ve prospěch začínajících závodníků vyplnit určité vakuum, aby nenechali zahálet své závodní stroje a sami nevyšli z rytmu sportovní činnosti.

 

Devět aktérů v akci

Devět závodníků se zúčastnílo sobotní akademie

Devět nadějí sportu levých zatáček za asistence nezbytného doprovodu rodinných příslušníků vybalilo své nádobíčko jak je ve Slaném zvykem při Slaný Speedway Academy na travnaté ploše bývalého fotbalového hřiště v místech  výjezdu z depa.

Luboš Krejča, jediný zástupce pražské Markéty, jak do Slaného rychle ráno přijel, tak ještě rychleji odjížděl. A to zde měl celou řadu svých příznivců, kteří se přijeli na začínajícího závodníka podívat. Bohužel se nepodařilo uvést do chodu jeho stroj, byť se snažil nejen jeho otec, ale pomocnou ruku podali i ostatní. Tak snad příště.

Ostatní jezdci pod dohledem Miroslava Rosůlka měli pravidelnou časovou dávku na dráze a posléze se jim od nestora slánského klubu  dostalo nezbytných rad, jak si mají počínat, aby jejich jízda byla účelná a vyvarovali se určitých nedostatků.

Miroslav Rosůlek se opět nezastavil – na snímku s Adamem Nejezchlebem

Výborný byl opět Vojtěch Šachl z AK Divišov. Jediný zástupce od bájných Blanických rytířů potvrzuje, že ovládání plochodrážního motocyklu mu nečiní žádný problém, jako péče jeho otce o zázemí svého syna.

Jan Jeníček ze ZP Pardubice sice přijel o chvilku později. Měl to ze všech aktérů nejdál, avšak na oválu předváděl, že by současná pardubická jednička Václav Milík do pár let mohl mít do týmu dalšího výborného kolegu.

Adam Nejezchleba, SC Chabařovice, na sobě, jak je vidět, stabilně výkonnostně pracuje a plochodrážní sport baví nejen jeho otce a oba ve Slaném pravidelně využívají možnosti k tréninkové činnosti. Josef Marek z Chabařovic byl ve Slaném poprvé na konci května a po absolvování dalších tréninků na domácí dráze bylo na něm vidět, že mu dravost nechybí.

Josef Marek proniká do tajů plochodrážního řemesla

Domácí Bruno Belan po zranění ruky je opět zpět v sedle motocyklu a na dráze, kterou má ze všech aktérů nejvíce zmapovanou, potvrdil, že doma je doma. V dalším průběhu sezóny bude chtít navázat na výsledky předešlých mítinků.

Vojtěch Zamazal, další Slaňák, si v letošní sezóně poprvé vybojoval stupně před týdnem v Divišově při PRO-TEC Speedway Mini Cupu. Včera jezdil bez zjevné nervozity a lze věřit, že i v dalších závodech naváže na poslední výsledek.

V akci nemohl chybět ani Vojtěch Šachl

Karel Průša, AK Slaný, pokračovatel rodinné tradice, jak je v Čechách na ploché dráze zvykem má ve svém otci velký potenciál a po roce pravidelných tréninků na různých tuzemských oválech postupně proniká do tajů plochodrážního sportu a to i přesto, že se věnuje i dalším sportům.

Tony Katra z domácího AK Slaný byl včera postavou nejmenší, ale svým zarputilým stylem jízdy budí velký obdiv. Na plochodrážním stadionu by nejraději trávil celý den a motocykl Shupa ovládá jako zkušený harcovník.

 

Za čtrnáct dnů znovu

Karel Průša s rodiči

Další díl Slaný Speedway Academy má pokračování podle určeného harmonogramu 23. června. Součástí je PRO-TEC Speedway Mini Cup, takže plochodrážní naděje budou mít opět ve Slaném další prostor k tomu, aby si nejen zatrénovaly, ale i zazávodily.

Pánové Antonín Vilde, Miroslav Rosůlek, Václav Buřič a Otakar Večerka z realizačního týmu Slaný Speedway Academy se ještě poradí, kdy se uspořádá druhý neuskutečněný kemp z března ze začátku sezony, aby byla naplněna kvóta šesti plánovaných akademií.

Foto: Václav Buřič