Mšenský závod bude vypadat jako přes kopírák

Mšeno – 29. dubna
Po krásné středeční ouvertuře pokračuje česká 1. liga už pozítří ve Mšeně. By sestavy musí doznat dílčích změn v detailech, s největší pravděpodobností se dočkáme jakéhosi repete pražského klání. Po jeho skončení bude tradiční mšenský prvomájový podnik pokračovat už šestým ročníkem Memoriálu Emila Sovy.

Jak magazínu speedwayA-Z včera prozradil Antonín Kasper starší, kouč domácího PDK Mšeno, předpokládá se, že sestava Mšena bude úplně stejná jako ve středu. Jejím hlavním opěrným bodem se opět stane Adrian Rymel. Ten měl v neděli hájit barvy polského Krosna, nicméně nakonec dal přednost Mšenu. Velikánskou honičku však bude mít Věroslav Kollert, jehož čeká noční třináctihodinová jízda z třetího kola italské ligy. Dle předpokládaného itineráře by však měl začátek závodu stihnout. Dalšími Mšeňáky budou prozatím nepřesvědčivý Karel Průša a navrátilec Jakub Hejral. Na postu náhradníka bude připraven plzeňský Jan Markvart.

Pražská Markéta vyšle do prvoligového ohně opět juniorský tým. Ten by měl především stavět na osobě Antonína Gallianiho. Zbytek družstva bude složen z jeho mladších kolegů. Jejich nominace je však otázkou. Včera se na pražském ovále konal trénink, jenž by kouči Vladimíru Kovářovi měl výběr usnadnit.

Lubomír Vozár, manažer slánské farmy Březolupy, bude tentokrát postrádat Vladimíra Višvádera. Rodák ze slovenského Zohoru naturalizovaný ve východočeských Pardubicích totiž už zítra odjíždí na kvalifikační kolo evropského šampionátu do Debrecenu. Česko – moravský tým tak nastoupí ve čtyřech. Prozatím je jasno v tom, že se startovním číslem juniora nastoupí Patrik Linhart. Přesné nasazení Martina Málka, Patrika Linharta a Martina Gavendy není ještě známé. Prozatím nevyšla ani alternativa s účastí Františka Liebezeita. Někdejší jezdící mšenský kapitán ztratil motivaci hájit barvy klubu, kde nemá plnou důvěru členské základny.

Pardubičtí závodníci se budou do Mšena trousit jako šváby na pivo. Klidný transport zažijí pouze Filip Šitera z Mladé Boleslavi a Matyáš Hlaváček, který bude ve Mšeně už v sobotu. Ostatní však budou mít honičku. Tomáš Suchánek pojede v předvečer závodu v Itálii společně s Hynkemm Štichauerem, Marián Jirout v Německu. Kouč František Kalina tedy bude hodně žhavit telefony. Kromě druhého motocyklu Hynka Štichauera s sebou přiveze ještě Jaroslava Petráka. Ten však nejspíš do bojů zasáhne pouze tehdy, když by ostatní nedojeli, případně kdyby Tomáš Suchánek nenastoupil, jak ve středu avizoval.

Nejlepší borci ligového klání se představí v nadstavbovém Memoriálu Emila Sovy. Osmičku závodníků nejdříve proseje dvojice kvalifikačních jízd a podnik bude vzápětí gradovat malým a velkým finále.

Jak v neděli zřejmě nastoupí:

Mšeno Adrian Rymel, Věroslav Kollert, Karel Průša, Jakub Hejral, Jan Markvart
Praha Antonín Galliani, Michal Matula, Jakub Fabian, Matěj Kůs, Patrik Doubek?, Michael Gregor?, Adam Vandírek?
Březolupy Martin Málek, Patrik Linhart (st.č.9), Jan Hlačina, Martin Gavenda
Pardubice Marián Jirout, Hynek Štichauer, Matyáš Hlaváček, Filip Šitera, Tomáš Suchánek?, Jaroslav Petrák?

Foto: Pavel Fišer