Sezóna se rozbíhá také ve Slaném

Slaný – 4. května
V dubnu hrály pořadatelský prim především pražská Markéta a pardubický Svítkov. Ale jak se odvíjejí čísla týdnů v kalendáři, dostávají se ke slovu rovněž další české stadióny. Zítra zrána konečně odstartuje Slaný Speedway Academy, jejíž dřívější díly zrušilo špatné počasí. Její součástí se stane třetí díl seriálu PRO-TEC Speedway Mini Cup. Do Slaného se stopětadvacítky vrátí rovněž příští sobotu s pokračováním svého šampionátu na krátkých oválech. A posléze se odpoledne pojede již devatenáctý ročník Memoriálu Antonína Vildeho.

 

Martin Gavenda pojede za Miletice

Vzhledem k datu svého comebacku v září 2005 již můžeme hovořit o tradičním volném závodě českého kalendář. Také letos bude mít podobu závodu dvojic. Antonín Vilde mladší plánuje přivést na start osm párů. Ty se střetnou ve skupinách A a B, aby závod vyvrcholil finálovou částí ve stylu šampionátu republiky dvojicí semifinále, malého finále a velkého finále.

Kolegou Martina Gavendy se stane Michal Škurla

Prozatím jsou známy čtyři sestavy. Jisté je rovněž účast dvou dvojic v barvách AK Slaný, jejichž složení by mělo být jasné během víkendu. O dalších dvou tandemech se zatím jedná.

Aktuální podoba startovní listiny Memoriálu Antonína Vildeho:

PRO-TEC SK Miletice: Martin Gavenda – Michal Škurla
Smestav Speedway Team: Ondřej Smetana – Zdeněk Simota
AK Divišov: Pavel Čermák – František Klier
PK Plzeň: Jarno de Vries, NL – Geert Bruisma, NL
AK Slaný I:
AK Slaný II:
Zdeněk Simota a Ondřej Smetana budou obhajovat loňské vítězství

Foto: Karel Herman a Mirek Horáček