Seznam finalistů pro Kopřivnici se nemění

Pardubice – 2. května
Byl pozdní večer, první máj, večerní máj. Hlas Petra Moravce však členy plochodrážní komise zval k mnohem prozaičtější činnosti než hrdlička v díle známého básníka. Po skončení úvodního českého finále na pražské Markétě bylo totiž nutné určit majitele divoké karty pro další pokračování nejstaršího motoristického šampionátu naší země, jež je na pořadu v Kopřivnici příští neděli. Patrik Mikel tak dostal hojivou náplast na závodnickou dušičku nakřápnutou dvanáctou pozicí. Moravan v pardubické vestě si tak kromě přízně slečny Barbory nemohl stěžovat ani nepřízeň většiny mužů stojících na čele české ploché dráhy.

 


Tipujte:

Označte trojici, která bude mávat z kopřivnického pódia.

View Results

Loading ... Loading ...

Požár je jen jednou z mnoha živelných pohrom

Patrik Mikel se se svým otcem Františkem včera v Praze notně nadřeli

Patrik Mikel se včera okolo poledne krátce mihnul na malé Markétě, kde poradil mladým závodníkům v druhém díle jejich šampionátu stopětadvacítek. Prosbu Jaroslava Vaníčka, ať se vydrží dívat na jeho účinkování ve finále A, ovšem musel odmítnout, že se sám potřebuje připravit na odpolední závod.

Jenže do jeho boxu se valila tsunami pohrom. Když se svým otcem Františkem ohřívali motocykl pro trénink, začal hořet filtr. A tak se nad jeho motorem před závodem skláněli hned dva slavní tuneři, Luboš Tomíček a Vladimír Dvořák.

Patrik Mikel včera v Praze skončil dvanáctý

V rozjížďce s číslem čtyři skončil na lep lišáka Zdeňka Simoty a ocitl se polapený v pásce. A to ještě ve svém boxu nemohl slyšet srandičky z depa odnaproti, kde měl své motocykly Filip Hájek. Ten se totiž z pozici prvního náhradníka díky Pardubičanově diskvalifikaci dostal ke slovu. A nemohl si vynachválit kolej, kterou mu na startovním roštu Patrik Mikel vyhrabal, protože díky svému skvělému startu navršil celou horu starostí Zdeňku Simotovi.

Díky rozhodnutí komise se Patrik Mikel bude s finalisty procházet rovněž v Kopřivnici

Každopádně Mikelovi ještě chvíli prohrávali duel set-upu pro stále se měnící ovál. Dvanácté místo bylo jen odrazem reality a František Mikel se už těšil, že si na kopřivnické tribuně z pohodlného místečka vychutná závod a bude si moci dopřát i kelímek pěnivého moku.

Nicméně dnes ráno zveřejnila sportovní komise vcelku pochopitelnou zprávu. „Pro zranění nemohl startovat v úvodních dvou závodech přeboru,“ zdůvodňuje rozhodnutí většiny svých členů. „Jako kvalifikovaný jezdec byl pro úvodní finále nasazen, ale nemohl si místo ve startovní listině pro Kopřivnici pojistit.“

 

Nominovaná osmnáctka zatím zůstává beze změn

Hynek Štichauer si První máj v Praze užil nejen po plochodrážní stránce

Včera se z divoké karty těšil Michal Škurla. A využil ji na maximum, protože po bojovném místě skončil na osmé příčce, která jej kvalifikovala do Kopřivnice. Z přímo nasazené osmičky pro Prahu vypadl jen Patrik Mikel, jehož však do hry vrátila divoká karta. Protože další přebor je na programu až v půli června, zůstává tím pádem osmnáctka nominovaných závodníků stejná jako pro první finále.

Otazník je ovšem v otázce Zdeňka Holuba, který o stavu svého zraněného ramene bude moudřejší po další lékařské kontrole v pátek. Zatím zůstává ve startovní listině kopřivnického závodu na startovním čísle dvanáct. Jakub Valkovič se tak vrátil na post prvního náhradníka, Filip Hájek klesl ze sedmnáctky na osmnáctku.

Vylosovaná čísla druhého finále MR jednotlivců a způsob kvalifikace – Kopřivnice (13. května):

1 Václav Milík, Pardubice 3. v průběžné klasifikaci MR 2018
2 Ondřej Smetana, Praha 7. v průběžné klasifikaci MR 2018
3 Patrik Mikel, Pardubice divoká karta SK PD
4 Josef Franc, Praha 1. v průběžné klasifikaci MR 2018
5 Jaroslav Petrák, Pardubice 8. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
6 David Pacalaj, SK – Žarnovica 6. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
7 Jan Kvěch, Praha 4. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
8 Petr Chlupáč, Praha 7. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
9 Eduard Krčmář, Slaný 2. v průběžné klasifikaci MR 2018
10 Michal Škurla, Praha 8. v průběžné klasifikaci MR 2018
11 Zdeněk Simota, Plzeň 4. v průběžné klasifikaci MR 2018
12 Zdeněk Holub, Praha 3. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
13 Martin Gavenda, Březolupy 5. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
14 Hynek Štichauer, Pardubice 6. v průběžné klasifikaci MR 2018
15 Martin Málek, Březolupy 9. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
16 Matěj Kůs, Praha 5. v průběžné klasifikaci MR 2018
17 Jakub Valkovič, SK – Žarnovica 10. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
18 Filip Hájek, Praha 12. v průběžné klasifikaci přeboru 2018
Josef Franc zatím ve finále neprohrál jedinou jízdu

Foto: Karel Herman a Pavel Fišer