Česká plochá dráha setrvala na stavu letošní sezóny

Liberec – 21. listopadu
Dle všech předpokladů potvrdila valná hromada české ploché dráhy, která se konala včera v Liberci, stav domácích soutěží ve stavu stejném jako letos. V problematickém systému extraligy dle rozpisu světového poháru družstev, která nabídla minimum napětí ve srovnání s předchozími vrcholnými léty, kluby nevyslyšely ani rozumný návrh na změnu na postu náhradníka.

By většina klubů má v otázce českých juniorů schopných pravidelného závodění na extraligové úrovni máslo na hlavě, postavily se proti myšlence otevřít náhradnický post pro seniory. Jim se tedy stále komplikuje život v otázce závodních příležitostí.

Mistrovství republiky tříčlenných družstev se rozšířilo na pět soutěžících. K Praze, Liberci, Březolupům a Pardubicím se po roční přestávce vrací Slaný. Šampionát jednotlivců zahájí semifinále na pražské Markétě. Finálová část bude zahrnovat podniky v Divišově, Pardubicích a Svitavách. Na posledně jmenovaném ovále se při této příležitosti objeví staré mantinely z Pardubic. Dvojice uspořádají v Liberci.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)