Finále mistrovství světa na dlouhé čekají změny

Mies – 29. října
Včera večer bylo oficiálně ze strany FIM ukončeno čekání na upřesnění počtu postupujících z challenge o finálovou část mistrovství světa na dlouhé dráze 2009. K šesti nejlepším z letošní sezóny přibude osm z Aduardu. O zbytek se postarají divoké karty, z nichž tři jsou stálé a na jednu má právo pořadatel každého závodu. Richardu Wolffovi tato zpráva rozhodně neudělá velkou radost, nicméně Česká republika v seriálu, který čekají převratné změny, přece jen bude mít zastoupení.

Majiteli stálých divokých karet jsou totiž Mathieu Tresarrieu, Joonas Kyllmäkorpi a také Zdeněk Schneiderwind. V jeho případě bylo přihlédnuto k jeho výsledku v Mariánských Lázních, přičemž skutečnost, že jsou západočeské lázně mezi pořadateli i příští rok nepochybně sehrála také svou roli.

V sezóně 2009 se společnost elitních dlouhodráhařů více uzavře. Byla totiž zrušena rozjížďka poslední šance. Změn se dočkal i rozpis, který se přibližuje k systému užívanému v minulosti. Má dvanáct základních rozjížděk, dvě semifinále a jedno finále. Stejně jako v SGP se do celkové klasifikace budou počítat vyjeté, nikoliv tabulkové body.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)

Zdroj: Petr Moravec, VV SPD