Liberec chce vyhrát nezávisle na situaci v tabulce

Liberec – 19. září
Mistrovství republiky tříčlenných družstev už dalo odpověď takřka na všechny možné otazníky. Pardubice jsou poslední, Březolupy třetí. V zítřejší derniéře pod stříbřitým Ještědem zbývá k zodpovězení už jen jediná otázka. Podaří se domácím zázrak a najedou na Prahu tři tabulkové body a šestnáct pomocných? Přesně tak jsou rozdané karty v boji o mistrovský titul. Nicméně Liberec zbrojí a chce před svým publikem vyhrát nezávisle na situaci v tabulce.

Sestavu bm GRS Liberec prozatím nikdo oficiálně nepotvrdil. Z klubových kuloárních informací ovšem zaznívá, že v optimálním případě nastoupí Filip Šitera, Martin Vaculík, Dariusz Lowicki a Jan Holub.

Liberečáci už silnější tým postavit nemohou. Snaha vyhrát před domácími diváky je patrná. A navíc zázraky se někdy dějí a leader průběžné tabulky přijede na sever nejen bez Matěje Kůse, ale i Richarda Wolffa, který se vydal s Pavlem Ondrašíkem do Francie. A ke všemu se včera odpoledne při tréninku na Markétě zranil Pavel Pučko.

Milan Špinka plánoval stejnou sestavu jako ve Svitavách, ale prozatím není jasné, v jakém složení se Pražané postaví skutečně na start. Dle původní filozofie pražského kouče by neměli chybět Jan Jaroš, Martin Gavenda a Jiří Brummer.

Zato sestavy Březolup a Pardubic jsou už hotovou záležitostí. Moravský tým nastoupí s Martinem Málkem, jehož maminka Ludmila bude mít premiéru v roli manažera, Antonín Galliani a Michael Hádek. Pardubice budou bez Hynka Štichauera v kombinaci Jaroslav Petrák, René Vidner, Václav Milík a Pavel Fuksa.

Závěrečné kolo tříčlenných družstev bude jen jedním bodem programu. Kromě něho uvidíme osmý mistrovský podnik stopětadvacítek a pátý ročník Memoriálu Josefa Leifra.

Jak zítra zřejmě nastoupí:

bm GRS Liberec Filip Šitera, Martin Vaculík, Dariusz Lowicki (PL – ACCR), Jan Holub
ZP Pardubice Jaroslav Petrák, René Vidner, Václav Milík, Pavel Fuksa
AK Březolupy 7 Martin Málek, 8 Antonín Galliani, 9 Michael Hádek
Markéta Praha Martin Gavenda, Jan Jaroš, Jiří Brummer

Průběžné pořadí šampionátu:

  malé body tabulkové body
1. Praha 222 24
2. Liberec 207 21
3. Březolupy 180 15
4. Pardubice 138 10

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)