Velká bitva proběhla i mezi diváky

Liberec – 26. července
O krutém osudu Antonína Švába mladšího není nutné příznivce podrobněji informovat. Nehoda v daleké Argentině ukončila předčasně výborně rozjetou sportovní kariéru tohoto sympatického plochodrážníka. Bohužel se jeho zdravotní stav již nikdy nedostane do takového stavu, aby mohl zvládnout náročný plochodrážní sport. Proto se rozhodl po zralé úvaze a konzultaci s lékaři nedávno oficiálně ukončit svoji závodní kariéru.

Při sobotním finálovém klání se Antonín Šváb přišel rozloučit i s libereckými diváky a pořadatelé vyhlásili dražbu jeho závodní přilby a kombinézy, které měl v době posledního závodu kariéry a následné havárie na sobě.

Základní dražební částka byla stanovena na tisíc korun. Dražbu vedl osobně Věroslav Kollert a o jedné z přestávek se rozpoutala opravdová divácká bitva o cennou trofej. Nejprve to byl boj jednoho libereckého diváka a sympatické zástupkyně něžného pohlaví z Ústí nad Labem. Ti postupně přihazovali k vyvolávací částce a drama stoupalo. Později do hry vstoupil zájemce z Divišova, který chtěl doplnit sbírku od Antonína Švába staršího.

A to se již licitovalo s částkou přes deset tisíc a částka se stále zvyšovala. Nakonec si přisadil milovník ploché dráhy ze Mšena Lukáš Antal a získal trofeje za částku 16 500 korun, které půjdou na účet Antonína Švába mladšího.

Foto: Lubomír Hrstka