Dnes se budou zkoušet světla

Praha – 28. července 16:00
Dnes zhruba mezi devatenáctou a půl desátou se na pražské Markétě uskuteční zkouška osvětlení, během níž na ovál vyjedou Lukáš Dryml a Luboš Tomíček. Páteční liják prověřil odvodnění dráhy. Ovál byl celý zatopený, ale za velmi krátký čas se voda ztratila do jímek. Petr Ondrašík byl velice spokojený, jak řekl na dnešní tiskové konferenci.

Důvody ke spokojenosti by měli mít i diváci. Na sobotní Grand Prix bude zapůjčena velkoplošná obrazovka pro opakované jízdy i celý průběh závodu. V sedmnáct hodin proběhne autogramiáda některých závodníků včetně všech našich. Na dráze budou spíkrovat opět vedle českých moderátorů také jejich polský a anglický kolega. A před závodem zazpívá Ivan Mládek a státní hymnu zapěje tenorista Jiří Zahradníček.

Na svou pátou Grand Prix se chystá Luboš Tomíček. Svěřil se, že jeho příprava na závod po pátečním tréninku se bude sestávat z dobré večeře a jednoho piva. A potom už bud následovat spánek doma ve své posteli.

Pražský závodník byl zklamaný ze sobotního šampionátu jednotlivců v Liberci, který chtěl vyhrát, ovšem měl špatné gumičky v motoru. Po výměně doufá, že to v sobotu bude lepší, a rád by dojel do desátého místa. Moc se těší na domácí dráhu, kde se učil jezdit a dobře ji zná.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)