Reading povolal Zdeňka Simotu

Babice (Netolice) – 15. dubna
Plzeňského juniora Zdeňka Simotu po zdařilých ligových závodech v Terenzanu a Praze čeká o víkendu debut v britské lize. Za několik hodin zvedne v jižních Čechách kotvy a pozítří už bude za kanálem La Manche závodit. Jak řekl magazínu speedwayA-Z, prakticky obratem se vrátí do Čech kvůli závodům klíčovým pro nominaci do mistrovství Evropy a světa.

„Jedu autem,“ svěřil se Zdeněk Simota. „V neděli už mám závody v Readingu a v pondělí v Exeteru. Chtěli by mě ještě na další závod v úterý, ale musím se vrátit do Pardubic. Jedu autem a to bych do středy nestihnul.“

Úřadující mistr republiky devatenáctiletých si kufry balil už koncem února. Nicméně BSPA mu s ohledem na někdejší starty v extralize za Mšeno nesnížila average a plzeňský borec se do sestavy Readingu nevešel.

„Zmáknul se Dany Bird,“ vysvětlil Zdeněk Simota náhlý obrat situace. „A já nastupuju místo něho na jedničce. Na začátek je to blbý číslo, pojedu hned s těma dobrejma. Ale aspoň se mi třeba sníží average.“

Po návratu z Anglie čeká Zdeňka Simotu pardubická národní kvalifikace o mistrovství Evropy a první kolo juniorského šampionátu republiky, jenž rozhodne také o reprezentačních vestách.