Zítra se v Praze pojede o Grand Prix

Praha – 21. dubna
I když Grand Prix České republiky je na programu až 2. srpna, svým způsobem se o účast v ní bude jednat už zítra. Na pražské Markétě totiž startuje tréninkový seriál stopětadvacítek na malé dráze Markéta Cup. A první tři závodníci si vedle dalších věcných cen odnesou vstupenky na vrcholnou srpnovou podívanou, protože právě pořádající klub je hlavním sponzorem prvního kola. Zdeněk Schneiderwind, duchovní otec závodů kolibříků na miniovále, magazínu speedwayA-Z prozradil, že definitivní podoba startovní listiny vznikne zřejmě až na místě.

Je jisté, že chybět bude Daniel Hádek, ale ostatní svou účast vesměs prozatím ani nepotvrdili, ani nevyvrátili. Na základě divokých momentů během aprílového volného tréninku padlo rozhodnutí, že minimálně úvodní kolo Markéta Cupu proběhne jen s dvojicí závodníků na startu každé rozjížďky.

„Připravili jsme rozpis na čtyřiadvacet jízd,“ říká Zdeněk Schneiderwind. „Každý pojede čtyřikrát a pak budou umisovací jízdy. Finále dvou nejlepších bude hodnoceno dvojnásobným počtem bodů. Vše se doladí podle počtu účastníků.“

By se nejedná o oficiální šampionát, organizátoři kladou nade vše jeho regulérnost. Do Prahy proto zítra zamíří také František Kalina, který bude závod soudcovat. Chcete-li vyplnit odpoledne podívanou na atraktivní boje plochodrážního potěru, zastavte se okolo šestnácté hodiny na malé dráze vedle Markéty.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)