Špatný začátek pro Paula Hurryho

Mariánské Lázně – 20. dubna
Exmistr Evropy na travnaté ploché dráze a držitel bronzové medaile z mistrovství světa na dlouhé ploché dráze z roku 2005 Angličan Paul Hurry patrně přijde o úvodní podnik letošní Grand Prix na dlouhé dráze v Mariánských Lázních. Jezdec, který na našem jediném kilometrovém ovále v minulosti již několikrát startoval, si bohužel obnovil zlomeninu pažní kosti.

Paul Hurry, který se nedávno rozhodl opustit svět klasické speedway a nadobro se věnovat dlouhým a travnatým drahám, tak musí znovu čelit následkům svého starého nedoléčeného zranění. Bývalý britský a evropský šampión si komplikovanou frakturu paže odvezl z nepříjemného pádu v Belle Vue před třemi lety. Příliš brzy zatěžovaná kost se však nikdy pořádně nezahojila a Paul musel podstoupit sérii operací. Další pád v Birminghamu na konci loňské sezóny zasadil těžce zkoušení části závodníkova těla ránu z milosti.

Zimní měsíce tak Paul strávil opět prohlídkou ortopedických sálů. Poslední operaci podstoupil před třemi týdny a vyhlídky na start v Mariánských Lázních se nezdály být nereálné. Snaha o rychlou rehabilitaci však způsobila více škody než užitku. Již první pohled na kontrolní rentgenový snímek odhalil nejen nesrostlou kost ale dokonce i zlomenou ocelovou osteosyntetickou dlahu.