Reprezentace do devatenácti let doprovodila pardubický trénink

Pardubice – 2. dubna
Další trénink program má za sebou svítkovský stadión. Ve středu se na něm svezli převážně domácí závodníci. Společně s nimi vyjela na ovál takřka kompletní juniorská reprezentace do devatenácti let. Chyběl pouze Michael Hádek, který po svém otřesu mozku onemocněl angínou. Milan Špinka se svěřil, že byl s průběhem středečního odpoledne spokojen. Pro juniory chystá ještě další tréninkový program, ale o definitivní podobě nároďáku pro evropské semifinále ve Wiener Neustadtu se rozhodne až po úvodním kole české juniorky příští sobotu v Pardubicích.

Z potenciálních kandidátů na pět míst v sestavě pro semifinále mistrovství Evropy se jich v Pardubicích objevilo šest – Matěj Kůs, Petr Babička, Michal Dudek, Pavel Pučko a Pavel Fuksa.

„Pavel Fuksa měl letos první trénink a ani nešel na pásku,“ popisoval Milan Špinka. „A Jan Holub měl problém s motorem, pořád něco ladili a štelovali.“ Příjemným překvapením se pro reprezentačního kouče staly výkony Michala Dudka. „Ze šesti startů jich pět vyhrál.“

Příprava juniorské reprezentace do devatenácti let pokračuje i nadále. Včera se mladíci svezli na pražské Markétě. A příští týden je čeká neméně hektický program. V úterý trénink na Markétě, ve středu opět v Pardubicích a v sobotu první kolo juniorského mistrovství republiky v Pardubicích.

Teprve po něm Milan Špinka definitivně určí pětici pro Wiener Neustadt. „Těch sedm kluků je základ, všechno se upřesní až příští sobotu v Pardubicích,“ odmítl jakékoliv spekulace na téma složení národního týmu.