V Pardubicích se včera sešla pestrá jezdecká společnost

Pardubice – 29. března
Ranní d隝 nedával příliš velké vyhlídky, že se včerejší trénink v Pardubicích uskuteční. Nakonec však vysvitlo sluníčko a k velké radosti desítky závodníků se mohlo vyjet na dráhu. Vedle místních borců se svezli také jezdci z jiných klubů.

Mezi prvními se ve svítkovském depu objevil Hynek Štichauer. Záhy ho následoval početný kontingent plzeňských závodníků. Vedle Jana Holuba dorazil i Karel Kadlec a nováček Václav Lacina, pro něhož šlo vůbec o první seznámení s pardubickým letištěm.

Letos poprvé se do sedel posadili Vladimír Višváder a Roman Andrusiv. Příležitost ke svezení si nenechal ujít ani Tomáš Jůza. Poměrně početná skupinka přihlížejících nakonec spatřila i Matěje Kůse. Pražský junior se ve Svítkově zastavil cestou ze sparingového utkání mezi Ostrowem a Tarnowem. Domácím přispěl ve dvou startech třemi body s jedním bonusem a svěřil se, že žádný polský kontrakt doposud nepodepsal.

Ke slovu se dostali rovněž stopětadvacítkáři. Ovál, na němž za dva týdny začíná jejich šampionát, zkoušeli Václav Milík a René Vidner. Ten plochodrážní malorážku pravidelně střídal s plnokrevným půllitrem.

Další trénink by se měl v Pardubicích uskutečnit v pondělí odpoledne.

Foto: Wojta Zavřel (Wojta-Foto) a Jiří Havlíček