Dnes by na pražskou dráhu mělo vyjet více reprezentantů

Praha – 27. března
Rutinní úterní trénink na pražské Markétě dostal netradiční rámec. Vedle domácích závodníků svolal Milan Špinka narychlo také juniorské reprezentanty do devatenácti let. Záměr reprezentačního kouče sice původně směřoval k pardubické dráze. Ta je totiž svým charakterem bližší dolnorakouskému Wiener Neustadtu, kde se český nároďák už za tři týdny utká o postup do finále evropského šampionátu. Svítkovský ovál však není sjízdný. A protože v úterý počasí vyvádělo psí kusy také v Praze, na ovál vyjeli pouze dva reprezentanti. Dnes by však jejich početní zastoupení při dalším tréninku v Praze mělo být vyšší.

Kvůli nejistému počasí nedorazil Jan Holub, Petr Babička si nestačil tak rychle zajistit odvoz a Pavel Fuksa poté, co mšenské hostování na poslední chvíli zachránilo jeho kariéru, neměl ještě připravený motocykl.

Vedle domácího Matěje Kůse se zúčastnil pouze Michael Hádek. Ten však naneštěstí upadl a utrpěl otřes mozku. Otec Bořivoj ho odvezl do plzeňské nemocnice, kde zůstal na pozorování. By by měl být propuštěn dnes dopoledne, odpoledního reprezentačního soustředění se pochopitelně nezúčastní.

„Zbytek přijede,“ řekl magazínu speedwayA-Z Milan Špinka, aby se vzápětí svěřil se svými dalšími záměry. „Chci dát kluky dohromady, ale máme málo času. Rád bych s nimi najel co nejvíc. Do Wiener Neustadtu je krátká doba. Je nesmyslné dělat pro juniory závody tak brzo, ale nejsou termíny.“

Přesná sestava nároďáku, který za tři týdny potřebuje v rakouském semifinále vyjet devětatřicet bodů, není stále známá. „Juniorák v Pardubicích napoví,“ odhalil Milan Špinka, aby vzápětí veškeré spekulace prozatím utnul mnohoznačným: „Uvidíme.“

Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)