Česká sezona zahájila tiskovou konferencí

Praha – 5. března
Včera proběhlo v rámci 12. ročníku mezinárodní výstavy Motocykl 2008 v areálu pražského výstaviště v Holešovicích oficiální zahájení plochodrážní sezony v České republice. Na tiskové konferenci, která se konala v dopoledních hodinách, se postupně představili pořadatelé největších závodů na našem území v roce 2008.

Po úvodním slovu předsedy Českého svazu ploché dráhy Petra Moravce přišli na řadu pánové Martin Čepela a předseda AMK Mariánské Lázně Miroslav Musil, kteří přijeli na výstavu prezentovat finálový závod mistrovství na dlouhé ploché dráze, který se jede 24. května. Pan Musil informoval též o současném stavu prací na ozvučení a bezpečnostních bariérách mariánskolázeňského stadionu.

Poté se ujal slova JUDr. Petr Ondrašík z PSK Olymp Praha, který kromě tradiční Grand Prix České republiky, jenž letos vstupuje již do svého dvanáctého ročníku, připomenul i jubilejní 40. ročník Memoriálu Luboše Tomíčka.

Za AMK Zlatá přilba Pardubice vystoupili pánové Evžen Erban a Roman Apltauer. Ústředním bodem jejich letošního snažení bude nejen jubilejní 60. ročník Zlaté přilby, ale i finále mistrovství juniorů, které se v Pardubicích pojede o den dříve.

Na závěr tiskové konference došlo i na závodníky. O svých plánech a přípravách na nadcházející sezónu krátce pohovořili bratři Aleš a Lukáš Drymlovi.

Výstava Motocykl 2008 trvá až do neděle 9.3, stánek ploché dráhy má číslo 68 a je umístěn v hlavním stanu při levé straně.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)