Pražská rozjížďka last chance bude až po nástupu

Praha – 4. října
Už počtvrté se bude při Memoriálu Luboše Tomíčka závodit také odpoledne. V letech 2004 a 2005 šlo v podstatě o ukázkové jízdy nejmladších plochodrážníků a motokrosařů. Správný říz ovšem odpolední program dostal loni, kdy se stal kvalifikací pro hlavní večerní závod. Milan Špinka se magazínu speedwayA-Z, že letos to bude obdobné. Poněkud horší zprávou je jedna ztráta ve startovní listině.

S největší pravděpodobností se pro kvalifikační závod použije vyřazovací KO systém na deset jízd. Ten se v Čechách používal v juniorském šampionátu v dobách, kdy počet uchazečů o start v hlavním závodě výrazně převyšoval nabídku volných míst.

Čtyři nejlepší z kvalifikační části nakonec postoupí do rozjížďky poslední šance. Ta se stejně jako loni bude konat až po nástupu. První dva budou mít jisté pokračování, na zbylé čekají náhradnická čísla.

Ze startovní listiny vypadl Christian Hefenbrock. „V pondělí musí jet do Anglie,“ vysvětlil Milan Špinka. O tom, kdo divokou kartu pro německou Grand Prix a vítěze loňské Zlaté stuhy nahradí, se ještě neví.

„Určitě místo něho někdo pojede,“ smál se Milan Špinka. „Mám další zájemce. Chce jet Jernej Kolenko, Manuel Hauzinger a Adrian Rymel.“ Při včerejší slánské extralize ho zaujal také neporažený Grzegorz Walasek.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)