Aleš Dryml vnímá postup do finále jako nejtěžší

Pardubice – 4. října
Po loňské přestávce zaviněné zraněním se Aleš Dryml vrací do startovní listiny Zlaté přilby města Pardubic. Závodník domácího klubu se už třikrát ve své kariéře dostal do finálové jízdy. A dvakrát stanul na stupních vítězů. Magazín speedwayA-Z s ním při včerejší extralize ve Slaném na toto téma prohodil pár slov.

„Třikrát jsem byl ve finále,“ zavzpomínal Aleš Dryml. „Dvakrát na bedně a jednou na zemi.“ Pád přišel při jeho premiéře mezi šesti nejúspěšnějšími závodníky nejstaršího plochodrážního klání světa v září roku 2003. Tehdy sváděl tuhý boj s Lee Richardsonem a Peterem Karlssonem o třetí místo. Jenže díra v zatáčce u depa znamenala v předposledním kole pád a celkové šesté místo.

Od té doby si Aleš Dryml výrazně vylepšil bilanci. V sezóně 2004 byl druhý, když v závěrečném spurtu o délku motocyklu předčil Hanse N. Andersena. A předloni skvěle odstartoval, aby nakonec neudržel Jasona Crumpa i pozdějšího vítěze Scotta Nichollse. A jaké to bude o víkendu?

„Uvidíme,“ odpovídá Aleš Dryml. „Není to lehký. Nejtěžší je postoupit ze semifinále do finále. Tam potřebuješ štěstí, správný naladění, všechno. Semifinále je klíčový. Ve finále se s trochou štěstí může stát cokoliv. Hlavně, aby počasí vydrželo, nejlepší by bylo jako dnes.“

Připomeňme, že žádný pardubický závodník Zlatou přilbu ještě nikdy nevyhrál. Milan Špinka, odhovanec klubu, byl při svém triumfu v roce 1973 už členem RH Praha.

Finálová účast Aleše Drymla při Zlaté přilbě:

28. září 2003 pád v předposledním kole v souboji o třetí místo
26. září 2004 druhé místo
2. října 2005 třetí místo

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)