Do Prahy přijedou opět plochodrážní hvězdy

Praha – 3. října
Pardubický plochodrážní víkend pokračuje už tradičně v pondělí večer v Praze. Letošní devětatřicátý ročník Memoriálu Luboše Tomíčka má novou filozofii. Zatímco loni se pořadatelé rozhodli dát přednost zejména mladším závodníkům, letos útočí na divácký zájem hvězdami největšího kalibru.

Startovní číslo jedna na své vestě ponese Dán Nicki Pedersen, který minulý měsíc získal svůj druhý individuální titul mistra světa. Magnetem pro diváky bude i účast Grega Hancocka. Nejstarší účastník seriálu velkých cen už deset let drží traový rekord pražské Markéty. Ve startovní listině, jejíž podoba byla poprvé zveřejněna včera, najdeme kupříkladu čerstvého evropského šampióna Juricu Pavlice, obhájce loňského prvenství Josefa France či domácího juniorského fenoména Filipa Šiteru.

Jediným dalším Čechem, který má start v hlavním závodě jistý, je Luboš Tomíček, vnuk legendárního závodníka. Ostatní si budou muset účast vybojovat v kvalifikaci. Kvalifikační proces, jehož podoba bude teprve doladěna, dává už čtvrtému odpolednímu měření sil ten správný náboj. Zatím je známo třináct jmen. Z našich borců se představí Matěj Kůs a Martin Gavenda. Za soupeře budou mít plejádu Němců a Poláků.

Memoriál Luboše Tomíčka nebude ani letos pouze o plochodrážních závodech. Diváky čeká velká show s mnoha doprovodnými programy. Už dnes se mohou těšit na mažoretky, freestylové vystoupení Petra Kuchaře, automobilové kaskadéry či tradiční ohňostroj na závěr.

Vstupenky v relacích Kč 200,- k sezení a Kč 150,- jsou už v předprodeji v síti Ticketstream či přímo na stadiónu Markéta.

Předběžná startovní listina – kvalifikace (16:00)
1 Rafal Fleger, PL
2 Adrian Szewczykowski, PL
3 Pawel Zmarzlik, PL
4 Marcel Kajzer, PL
5 Maciej Piaszczinski, PL
6 Marcin Jedrzejewski, PL
7 Christoph Demmel, D
8 Max Dilger, D
9 Erik Pudel, D
10 Frank Facher, D
11 Mathias Schultz, D
12 Matěj Kůs, CZ
13 Martin Gavenda, CZ
 
Předběžná startovní listina – hlavní závod (19:00):
1 Nicki Pedersen, DK
2 Christian Hefenbrock, D
3 Kjastas Puodžuks, LAT
4 Jason Doyle, AUS
5 Greg Hancock, USA
6 Matej Ferjan, SLO
7 Jurica Pavlic, CRO
8 László Szatmári, H
9 Denis Gizatulin, RUS
10 Chris Holder, AUS
11 Josef Franc, CZ
12 Filip Šitera, CZ
13 Luboš Tomíček, CZ
14 vítěz Zlaté přilby
 
Další zájemci o start:
Alessandro Milanese, I
Manuel Hauzinger, A
Jernej Kolenko, SLO
Adrian Rymel, CZ

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)